İl Genel Meclisi Kasım ayı altıncı birleşim toplantısı gerçekleştirildi. Meclis gündeminde iki gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. İl Genel Meclisi’nin ilk gündeminde İnhisar ilçesi Tozman Köyü’nde meydana gelen su felaketinin ardından komisyonların konu ile ilgili raporları görüşüldü.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından İnhisar’ın Tozman Köyü’nde sel felaketine ilişkin incelemeler yapıldı. İncelemelerin ardından komisyonlar raporlarını İl Genel Meclisine sundu.

Komisyonların meclise sunduğu raporda; zarar gören 104 çiftçiye ait yaklaşık 350 arazide zarar meydana geldiği ve 5741 muhtelif ağacın zarar gördüğü ayrıca 69 küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi. Tozman Köyü’nün topoğrafik özelliğinden dolayı bundan sonra oluşabilecek sel felaketlerini önleme amaçlı dere ıslahının ve kanalların yapılmasının önemine dikkat çekildi.  Raporlarda dikkat çeken bir öneri ise sel felaketlerini kesin çözümü için Tozman Köyü’nün uygun bir yere taşınması önerisi oldu.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından İnhisar’ın Tozman Köyü’ne ilişkin raporları meclise sunulmasının ardından oy birliği ile kabul edildi.

İl Özel İdaresi’ne servis aracı

Meclisin ikinci gündeminde ise İl Özel İdaresi’nde servis ve öncülük hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 17+1 kişilik servis minibüsü ile 2 adet kombi Van Kamyonet satın alınması konusu görüşüldü. Konu ile ilgili Palan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor görüşüldü. İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, konu ile ilgili İl Genel Meclis Üyelerine bilgi verirken komisyondan gelen rapor oy birliği ile kabul edildi. 

Editör: TE Bilişim