Bu sene bölgemiz son yılların en kurak kışını yaşıyor, bu durum böyle devam ederse, çok sıkıntılı geçecek bir yaza doğru hızla yaklaşıyoruz. Bu konu ile ilgili olarak Bozüyük’te yaşanılanlara ve yaşanılacaklara dikkat çekmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Metin Torun şöyle dedi:


Bozüyük önümüzdeki günlerde acı bir gerçekle karşılaşmak üzere.  Geçmişteki yapılan hataların ve ihmalin bedelini ödeyeceğiz. Kar ve yağmurun yeteri kadar yağmadığı bir kış geçiriyoruz. Tek içme suyu kaynağımız olan karasu adeta kurumak üzere, bir felakete doğru hızla ilerliyoruz. Başta Belediye Başkan V. olmak üzere hiçbir sorumlu Bozüyük için son derece önemli olan bu konu ile ilgilenmiyor. Adeta 3 maymunları oynuyorlar. Seslerini duyurmak için feryat eden çiftçi ve balıkçılara, sorumlu mevkilerde olanlar “ŞİMDİ SEÇİM VAR, O DAHA ÖNEMLİ” anlamında cevaplar veriyorlar. Bu konuda başta Belediye olmak üzere tüm sorumluları göreve davet ediyorum.

Mahkeme kararına göre Karasu dere yatağına saniyede en az 500 litre su verilmesi gerekirken, 08.01.2014 tarihinde yapılan ölçümlere göre saniyede 222 litre su verilmektedir. Bilecik sulama birliği, saniyede 500 litre suyu dere yatağına bıraktıktan sonra geriye kalan suyu alabilir. Suyun taksim edildiği bölgede hiç ölçüm yapılmamaktadır. Halkımızdan yetki isteyen kişiler böylesine hayati bir sorunu bile görecek durumda değillerdir. Zamanında bir avuç insan bu tehlikeyi görerek mücadele etti. Ancak o günün aymaz yöneticileri siyasi gelecekleri kaygısıyla adeta Karasu’yu peşkeş çektiler. İşin ilginç yönü, çiftçi ve balıkçılarımız bir felakete doğru giderken, suyu paylaşan bazı belediyelerin Bozüyük’ten giden bu suyu satarak para kazanmasıdır.

Şu anda yaşamakta olduğumuz durumu kader olarak kabul edemeyiz. Çözüm bulmak zorundayız. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde halkımızın bize vereceği yetkiyle buna çare bulacağız. Her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmalıyız. Günün birinde yaşanacak bir tabiat olayı ile karasu kaynağından çıkan su kaybolabilir, o zaman Bozüyük ne yapacak? Şimdiden alternatif su kaynakları bulmak için çalışmalıyız. Halkımıza söz veriyoruz. Bozüyük’ün düşünülmemiş, dokunulmamış her sorununu çözmeye geliyoruz. 30 Mart.2014 günü Bozüyük’ün makus talihi tekrar değişecektir.

Her toplum tercihleriyle geleceğini kendisi belirlemektedir. Demokrasiyi içselleştirmiş toplumlar yaşadığı her seçim dönemini fırsata dönüştürürken, Ülkemizin ve içinde yaşadığımız Bozüyük’ün durumu gözler önündedir. Önemli olan bu durumu doğru değerlendirerek, doğru karar verebilmektir.

Sevgi ile çıktığımız bu yolda; Bozüyük sevdamız ve hemşehrilerimizin verdiği destek, her türlü zorluğu yenmek için bize güç vermektedir. 20/02/2014

Saygılarımla,

 

METİN TORUN

CHP BOZÜYÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

            

Editör: TE Bilişim