Kazaların adresi haline gelen Gülümbe rampaları ile yılan hikayesine dönen Yenişehir-Bilecik karayolu İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme geldi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 14. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu en uzun süre kürsüde kalan isim oldu.

Kazaların adresi olan ve ölüm virajları olarak adlandırılan Gülümbe rampaları ve 7 yıldır bitmeyen Bilecik-Yenişehir yolu siyasiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından gündeme getirildi.


Yazın bu kadar kaza olursa, kışın daha fazla olur”

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman söz alarak bu yolda çocukluğundan beri gelip gittiğini kendisininde araç kullandığını belirterek, en son yapılan yoldan sonra kazaların arttığını gördüklerini belirtti. Yaman, yazın bu kadar kaza olan yolda kışın kazaların daha da artabileceğini ve yolun hatalı olduğunu iddia ederek bir çalışma olup olmadığını sordu.


Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, yolda inceleme yaptıklarını hata olmadığını söylemesi üzerine eskiden sati kaplama yol iken şimdi sıcak asfalt  yapıldığını yolun 50 km ile gidilmek üzere projelendirildiğini söyledi.

Yazıcıoğlu, karayolunda hız azaltılması bulunan 28 adet viraj olduğunu, karayolları olarak her türlü önlemi aldıklarını da belirterek, polis denetimleri ile ancak önlem alınabileceğini söyledi.


Bilirkişi inceleme yapsın kamuoyunu rahatlatsın”

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise söz aldığı toplantıda kendisine de vatandaşlardan bu yol için çok şikayet geldiğini yolda üniversitenin öncülüğünde uzman bilirkişiler tarafından incelemeler yapılmasını belirterek kamuoyunun kafasının rahatlatılması gerektiğini söyledi.

Başkan Yağcı, Karayolları standartlara uygun diyorsa vatandaşların kafasının rahatlaması kapsamında bilirkişiler tarafından incelenip raporun kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyledi.


Bu yoldan 12 bin öğrenci geçecek”

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise bizzat kendisinin yolda incelemelerde bulunduğunu yolda virajlarda aracın sağa ve sola yattığını farkettiğini ifade ederek, bu yolda 12 bin öğrencinin seyahat edeceğini ve onların can emniyetinin bir bakıma kendilerinde olduğunu söyledi ve yolda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini aktardı.


Yolda hata varsa adli makamlar gereğini yapar”

Vali, Ahmet Hamdi Nayir  de meydana gelen kazalara ilişkin istatistikler vererek bu yol ile ilgili 14. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün her yazıları ve şikayetleri sonucu yol ile ilgili isteklerini yaptıklarını söyledi.

Yolda bizzat kendisinin de inceleme yaptığını gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen halen şikayetlerin gelmesinin ise yolda halen bir sorun olduğunu göstermekte olduğunu belirten Vali Nayir, bu kapsamda gerekli yaptırımları da yapacaklarını ve polis kontrol noktalarının arttırılabileceğini de açıkladı. Nayir ayrıca, adli makamların da yolda hata varsa gerekeni yapacaklarını vurguladı.


Editör: TE Bilişim