Cafer Elmas

İl Genel Meclisi’nde muhalefet meclis üyelerinin sunduğu OSB’lerde görev yapacak Mütevelli heyetlerinde muhalefetten de üye bulunmasına ilişkin sundukları öneri Meclis’te oy çokluğu ile kabul edildi.

5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken, toplantıya OSB’lerde görev alacak Mütevelli heyetlerindeki İl Genel Meclis üyelerinin görev dağılımı damgasını vurdu.

Muhalefet Meclis üyeleri CHP’li Turgay Yılmaz, MHP’li Tevfik Özütürk, Zeki Uyanık ve Orhan Uğur’un özellikle kendi bölgelerindeki Organize Sanayi Bölgelerindeki sıkıntıları dile getirerek, yeni belirlenecek OSB Mütevelli Heyetlerinde mutlaka muhalefetten de üye bulunması yönünde öneride bulundular.

Oylamaya sunulan öneriye 10 evet oyuna karşı, 10 hayır oyu çıkarken, Meclis Başkanı Oğuz Sertler’in kullandığı açık oy kanunun ilgili maddesi gereği 2 oy sayıldığından OSB’lerde görev yapacak heyetin Meclis seçimi yapılarak belirlenmesi talebinin yeraldığı yazılı önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

Ortaya çıkan bu tablo karşısında daha önceki Valilerin uyguladığı OSB’lerdeki Mütevelli Heyeti’nde görev alacak İl Genel Meclis üyelerinin seçimle belirlenmesinin aksine, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in atama ile OSB’lerde görev alacak Meclis üyelerini belirlemesinin ardından çıkan bu seçim sonucunda tavsiye niteliğindeki karara Vali Nayir’in nasıl uyacağı ve uygulamayı seçimle mi, yoksa yeniden atama ile mi yapacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. 

Editör: TE Bilişim