TOKİ konutları Mergül Sitesi A Blok’ta oturan Tarhan ailesi bir dolandırıcının hedefi oldu. Baba Ergün Tarhan ve anne Gülcan Tarhan işteyken evi arayan dolandırıcı, emniyetten aradığını söyledi ve evin kızı S.’den anne babasının isimlerini, işyerlerini ve telefonlarını öğrendi. Kıza, bir kuyumcuda soygun yapıldığını, babasının kimliğinin kuyumcudan çıktığını söyleyen şahıs, daha sonra Orman İşletmesinde çalışan anne Gülcan Tarhan’ı aradı. Aynı şeyleri Gülcan Tarhan’a da söyleyen şahıs, kızlarının yanında olduğunu, yalnız olarak eve gelmesini söyledi ve maaşını aldığı bankayı sordu. Durumdan şüphelenen Gülcan Tarhan eşini arayıp ulaşamayınca 155’i arayarak durumu polise bildirdi. Bu sırada yeniden evi arayan dolandırıcı, S.’ye babasının serbest bırakılması için evdeki tüm altın ve paraları aşağı indirmesini istedi. Komşuların durumu öğrenmemesi için sivil geleceğini belirten dolandırıcı, genç kızı sitenin girişindeki çöp konteynırının yanında beklediğini söyledi.


Paniğe kapılan kız evde bulduğu 3 bin lira nakit para, 3 altın bilezik ve bir miktar küçük altını site girişinde bekleyen dolandırıcıya verdi. Paraları ve ziynet eşyalarını alan dolandırıcı olay yerinden ayrıldıktan sonra Gülcan Tarhan polis ekipleriyle birlikte eve geldi. Dolandırıldıklarını anlayan anne kız şok yaşarken, emniyet güçleri zanlının peşine düştü. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleme altına alan Bilecik polisi bölgede geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde bir zanlı beraberindeki para ve altınlarla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan zanlının suçunu itiraf ettiği ve tatbikat için olay yerine götürüldüğü öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim