TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ortaklaşa gerçekleştirdikleri projeyle, Bilecik'te yaşayan dar gelirli vatandaşlar için yapılan 144 konut hak sahiplerine teslim edildi. Konutların önünde gerçekleşen anahtar teslim törenine Vali Halil İbrahim Akpınar ve Belediye Başkanı Selim Yağcı ile birlikte bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Vali Akpınar, devlet eliyle gerçekleştirilen en güzel hizmetlerin, toplumun en az gelire sahip kesimlerine yapılan yatırımlar olduğunu söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yoksul ve düşkün ailelere, onurlarını incitmeden en güzel şekilde yardımlar yapıldığını belirten Akpınar, şöyle konuştu:



"Devleti devlet yapan unsurlardan biri, şefkat elinin olmasıdır. Devlet sadece cezaevi, polisi, jandarması olan bir yapı değil, aynı zamanda düşkününe, yoksuluna, muhtaç olanına yardım eden, onları insan hak ve hürriyetlerine uygun olarak yaşatan, toplum içinde saygın bireyler olarak ayakta durmasını sağlayan bir yapıdır. Devletimiz de çok şükür bunu yapıyor. Bunlar da aslında yapılan yardımların en güzellerindendir. Belki de en güzeli; ömür boyu kalabilecekleri, rahat edebilecekleri, hiç kimseye 'eyvallah' etmeden, boyun bükmeden yaşayacakları mekanlara sahip olmalarıdır."


Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise Kurban Bayramı öncesi anahtar teslim törenini gerçekleştirerek vatandaşlara çifte bayram yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Devletin her zaman vatandaşların, ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu vurgulayan Yağcı, "İnşallah aile ortamında, birlik ve beraberlik içinde hayatlarına devam ettirecekler. Konutlarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından hak sahiplerinden Yücel ve Ayşe Korkmaz çifti ile Gülnaz Hülya Savcı'ya anahtarları, Vali Akpınar ve Başkan Yağcı tarafından verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOKİ Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında inşa edilen 144 dairenin ödemeleri  270 ay sürecek ve taksitleri sabit 130 lira olacak.


Editör: TE Bilişim