TOKİ bölgesinin sakinleri ile bir araya gelen CHP ve İYİ Parti’nin ittifak  Belediye Başkan Adayı Semih Şahin’e ilgi yoğun oldu.

TOKİ SAKİNLERİNDEN  ŞAHİN’E ÖZEL İLGİ

TOKİ Mahalle Konağı’nda gerçekleştirilen buluşmaya eşi ile katılan Başkan Adayı Şahin’e İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Gürses, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan ve partililer de eşlik etti.

Çok sayıda kişinin katıldığı buluşmada Şahin’e ilginin yoğun olduğu gözlendi.

Katılan herkesi tek tek selamlamasının ardından konuşmasına başlayan Şahin, “Yaşanan sorunları çözmenin en iyi yolu, onu  yaşayanlardan dinlemektir. Bunun için sizlerle birlikteyiz. Gösterdiğiniz yoğun ilgi ve teveccüh için teşekkür ediyor ve hepinize hoşgeldiniz diyorum” dedi.

“BİLECİK’İ YATAY BİR ŞEKİLDE GENİŞLETEREK NEFES ALACAK YERLER BIRAKACAĞIZ”

Başkan Adayı Şahin, samimi bir havada gerçekleşen toplantıda, ilk olarak Bilecik’te Belediyecilik faaliyeti olarak gördüğü eksiklikleri sıralarken, çözüm noktaları hakkındaki projelerinden bahsetti.

Plânlı bir şehir gelişimine öncelik vereceğini vurgulayan Şahin, “Bilecik’e rahat bir nefes aldırmak için geliyoruz. Burada  binalardan kaçarak rahat bir nefes alabileceğimiz bir alan dahi bırakmamışlar. Özellikle gençlerin gözlerinin gülmediğini görüyoruz. Gençlik hep çatı kafelerinde, birbirinden uzak bir şekilde vakit geçiriyorlar. Biz onları aşağı indirip, birbirilerinin yüzlerini görmesini sağlayacağız. Buralarda suni düzenlemelerle parklar yapmaya da gerek yok. Doğayı rahat bıraksalar zaten bu kendiliğinden olacak. Biz Bilecik’i yatay bir şekilde genişleterek nefes alacak yerler bırakacağız”dedi.

“PROJE ÜRETMEK YERİNE İTHAL ETMİŞLER”

Bilecik’te uzun vadeli bir planlaşma gerçekleştirilemediğine dikkat çeken Şahin, “Yan Belediye ne yaptıysa onu taklit ederek bir şeyler yapmışlar. Bu proje yapmak değil, proje ithal etmektir. Normal Belediyecilik faaliyetlerini bile proje olarak gösteriyorlar. Biz Bilecik’i dönüştürecek projelerle geliyoruz.

“BİLECİK’İ SU BASTI DERSENİZ KENDİNİZE GÜLDÜRÜRSÜNÜZ”

Plansızlık, en büyük sorunu olmuş Bilecik’in. Biraz fazla yağış olduğunda Bilecik’i su basıyor. Burası kendiliğinden eğimi olan bir şehir. Buraya su bastırırsanız kendinize güldürürsünüz. Doğru boru çapı hesaplamayla çözülecek bir iş ama bir Belediye plansız çalışırsa bu işi bile çözemez.

 “TELEFERİK, RAYLI SİSTEMLER GİBİ HAYALİ  DEĞİL, GERÇEKÇİ PROJELERLE GELİYORUZ”

Bilecik’te raylı sistemler, Söğüt’e kadar teleferik gibi projeler sunmuşlar. Bu eğimlerde raylı sistemler, efektif çalışmaz. Yapacağımız projeler gerçekçi, ihtiyaca yönelik olacak ve  çok para isteyen şeyler de değil. Bilecik ile birlikte hızlı bir şekilde mutlu olacağımız bir il inşaa edeceğiz.” dedi.

TOKİ HALKI SURİYELİLERDEN RAHATSIZ

Belediye Başkan Adayı Semih Şahin, konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin sorularını cevaplandırarak yorumlarını dinledi.

TOKİ sakinlerinin birçoğunun Suriyeli insanlardan dolayı rahatsızlık yaşadığını belirtmesi üzerine Şahin, “Bu tabi ki ulusal bir politika meselesi ama Belediye ile ilgili olan tarafı da var. Burada bir göç idaresi yok. Göç eden vatandaşların diğer insanların yaşam standardını bozmadan nasıl yerleştirileceği ve yaşatılacağı ile ilgili bir politika üretmek gerekiyor. Biz seçildiğimiz takdirde bir Göç İdaresi kurarak bu sorunlarla da ilgileneceğiz”dedi.

“SAĞLIK OCAĞI YOLU VE MERKEZE OLAN ULAŞIMDA SIKINTI ÇEKİYORUZ”

Başkan Adayı Şahin, Sağlık Ocağı yolunda ve Bilecik merkeze ulaşımda sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar için de uygulanabilir çözümler getirileceğini ifade etti.

“MARKA DEĞERİMİZİ YANSITACAK HEYKELLER YERİNE NE AMAÇLA YAPILDIĞI BELLİ OLMAYAN HEYKELLER YAPIYORLAR”

Genç bir kızın “Geleceğin büyüğü olarak bölgemize bir Atatürk heykeli istiyorum” şeklindeki talebi de katılımcılardan alkış topladı. Bu talebi için genç kıza teşekkür eden Şahin, “Bilecik’teki heykellerin ne amaçla yapıldığı da zaten başka bir konu. Bilecik, Osmanlı’nın kurulduğu yer ve mermer ili olmasıyla bir marka değeri kazanıyor.  Burada bunu yansıtacak, bir fuar alanına dönüştürecek işler yapmak varken Şampiyon Tepe Anıtı gibi ilginç şeyler yapıyorlar. Bunu anlamak imkânsız. Ama ben Bilecik’te hangi heykeli nereye yapacağıma kadar her şeyi hesapladım. Ortak akılla beraber Bilecik’i hak ettiği noktaya taşıyacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim