Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Günyurdu Köyü’nde boş TOKİ evlerinin durumu içler acısı. Merdivenleri dökülen, demirleri paslanan, camları kırılan, sıvaları, boyaları dökülen otluk içinde kalan bu evler artık samanlık olarak kullanılıyor.

 Bu duruma sessiz kalamayan vatandaşlar durumu TOKİ  yetkililerine iletmelerine rağmen bir çözüm bulunamadı.

Son olarak iktidar Milletvekili Halil Eldemir, Vali Tahir Büyükakın, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır ve İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'e dilekçe ile başvuran TRT eski film yönetmeni Ramazan Bakkal, dilekçe ile evlerin halini yetkililere ve basına iletip çürümeye terkedilen TOKİ evlerinin onarılarak yeniden sahiplendirilmesini istedi.

Pazaryeri Günyurdu Köyü’nde 2006 yılında büyük paralar  harcanarak TOKİ tarafından 120 ev yapıldı ve vatandaşlara uygun fiyatlar ile geri ödemeli  satıldı.

 Ne varki ev alan 6 kişi ev paralarını geri ödeyemeyince TOKİ evlere el koydu ve geri aldı. Ardından yeniden satılacağı söylendi fakat aradan geçen 11 yıllık zaman zarfında satılmayan evler çürümeye terkedildi.

TRT eski film yönetmeni Ramazan Bakkal,  sorumluluğunu yerine getirip TOKİ’nin inşa ettiği bu yapıların içler acısı durumunu Milletvekili Halil Eldemir, Vali Tahir Büyükakın, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler ve Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır’a dilekçe gönderip anlattı.

Yapıların çürümeye terkedildiğini ve evlerin içlerinin de saman deposu olarak kullanılmaya başlanıldığını belirten Bakkal, bu 6 adet eve talip çıkanlar olduğunu hatta paralarını da hazırladıklarını fakat dertlerini anlatacak muhatap bulamadıklarını söyledi.

 Sorumlu vatandaş Ramazan Bakkal'ın yetkililere ve basına gönderdiği dilekçe şu
şekilde:

Sayın Halil ELDEMİR / Bilecik Milletvekili

Sayın Doç. Dr. Tahir BÜYÜK AKIN / Bilecik Valisi

Sayın Oğuz SERTLER / İl Genel Meclisi Başkanı

Sayın Bayram SAĞIR / Pazaryeri Kaymakamı

Sayın yetkililerimiz...

Pazaryeri’nin Günyurdu Köyü’nde mülkiyeti TOKİ’ye ait 6 evin açık artırma ile satılacağı yıllardır konuşulur. Bu evler günden güne çürümekte. Bazıları ot-saman deposu olarak kullanılıyor. Merdivenleri dışında kapılarını camlarını bile kırıp döküyorlar. Milletin varlığı heba ediliyor. Bu evleri almak için çırpınanlar da var. Paralarını hazırlamış bekliyorlar.  Kime dertlerini anlatacaklarını bilemiyorlar.

Maliye’dekiler kayıt aldılar taliplerden. 3 sene kadar geçti. Bekle ha bekle... Benim şahsen evim var. Talip değilim. Ama bir aydın sorumluluğu ile vaziyeti görüp de bana ne diyemiyorum. TOKİ Yönetimindeki arkadaşlar durumu yakinen bilseler eminim çoktan hallederlerdi.

YETKİLİ VE SORUMLULAR olarak gerekli çalışmayı yapmanızı bekliyoruz.

Saygılarımla.

Ramazan BAKKAL / TRT  Eski  Yönetmeni

Günyurdu Köyü Hizmet ve Cami Yaptırma Derneği Kurucu Başkanı”



Editör: TE Bilişim