Millî Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik’ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile beraber birçok tartışmada gündeme geldi. Yönetmelik değişikliğine karşı çıkan Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Bilecik örgütü yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Yayınlanan uygulamasının anaokullara kadar indiği söylendi. Bilimsel ve laik bir eğitim sistemi istediklerini belirten TLB üyeleri açıklamalarında uygulamayı, “5-6 yaşındaki çocukların saçlarından tahrik olan sapkın bir zihniyet” olarak tanımladı.

Türkiye Liseliler Birliği Bilecik İl Örgütü’nün yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

“Türbanın anaokullarına girdiği,

Kara çarşaflı öğretmenlerin sözde ilim öğrettiği,

Cumhuriyet değerleri ile savunucusu öğretmenlerimizin tasfiye edildiği ve

Gericiliğin bilfiil ülkeyi işgal ettiği bu günlerde,

Atatürk gençliği olarak tavrımızı ortaya koyuyoruz…

Bilimin ve ilmin tecelli ettiği bu topraklarda, Ortaçağ karanlığının yeniden ve bilinçli olarak hortlatılması, yalnızca bir işgal senaryosunun tatbiki olabilir. Düşünmeyen ve sorgulamayan bir nesil yaratma çabaları, aydınlık geleceğimizi yok etme girişimidir.

5-6 yaşındaki çocukların saçlarından tahrik olan sapkın bir zihniyet!

Bugün, 5-6 yaşındaki çocukların saçlarından tahrik olan sapkın bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Bu din bezirganları, var olan sistemi sürdürmek ve kendi ideolojilerini hakim kılmak maksadıyla eğitime kirli ellerini bulaştırmış durumdalar. Bilal Erdoğanlar’ın yönettiği Gayri-Milli Eğitim Bakanlığı, din derslerini zorunlu kılarak İslami eğitime çevirmekte, 40.000 liseliyi zorunlu olarak İmam-Hatipler’e yerleştirmekte, kız ve erkek öğrencilerin arasına paravanlar çekmektedir. Ya imam ya da hatip olacaksın diyen bu bezirgânlar, sözde özgürlük adı altında insanların temiz dini duygularını sömürmekte, aileleri, çocuklarının bu gerici sisteme boyun eğmesi için teşvik etmektedir.

Biz bu sömürüye müsaade etmeyiz…

“Bilimsel, laik ve parasız bir eğitim istiyoruz”

Bizler; bilimsel, laik ve parasız bir eğitim istiyoruz. Laikliğin korunmasını, yalnızca anayasamızın ilk 3 maddesinin korunması ile sınırlamıyoruz. Sapkınlığın önüne geçmek için sapığı durduramayanların, 5-6 yaşındaki çocukların kafalarını örterek önlemler almasını istemiyoruz.

İlköğretime türban sokan zihniyet, 14 yaşına gelen arkadaşlarımızı evlendirme planları yapıyor. Kardeşliğin, arkadaşlığın, dostluğun ilk filizlendiği sıralarda, kız ile erkek arasına paravan koyanlar, henüz 14’üne bile gelmeden, adeta bir ticari anlaşma ile kızları evlendiriyor. 6 yaşında kızlarımıza türban takıp 14’ündeki evliliğe hazırlamak, yalnızca alçaklığın göstergesi olabilir.

Eğitim, Tayyip Erdoğanlar’ın elinde fütursuzca oynadıkları bir oyuncak, kadın ise istediklerinde giydirip istediklerinde soyabilecekleri bir meta değildir. Onları, bilimsel ve laik bir eğitim almış, çağdaş Türk kadınları bu topraklardan süpürecektir.

“Mustafa Kemal’in askerleri hazır ve mevzilerindedir”

Türkiye Liseliler Birliği olarak buradan çağrımızdır:

Bilimsel, laik ve parasız eğitim mücadelemiz sürecek, aydınlanma savaşımız ilelebet devam edecektir.

Mustafa Kemal’in askerleri hazır ve mevzilerindedir.

Bundan sonra; hiçbir AKP’li vekil, üniversiteye giremedikleri gibi, liselere de giremeyecektir.

Liselerimize gelen vekiller karşısında bizleri bulacak, liseliler hep omuz omuza duracak, kalemlerimiz daima sivri ve hazır olacaktır.

Bilecik ilimizde ve Türkiye’nin bütün liselerinde mücadelemiz devam edecek, ortaçağın karanlık zihniyetine geçit vermeyeceğiz.

TÜRKİYE LİSELİLER BİRLİĞİ BİLECİK İL ÖRGÜTÜ”

'Okul içinde başı açık' ifadesi 'okullarda yüzü açık bulunur' değiştirilmesi tartışma yarattı

Türkiye Liseliler Birliği Bilecik Örgütü’nün yazılı açıklamasında geçen türban konusu geçtiğimiz günlerde  ‘Millî Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik’ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikte yer alan 'okul içinde başı açık' ifadesi 'okullarda yüzü açık bulunur' şeklinde değiştirildi.

Değişiklik yapılan yönetmelikte, "26/11/2012 tarihli ve 2012/3959 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin altıncı fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) ve (e) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: 

d) Okullarda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz,

 e) Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur." denildi.

Yürürlükten kaldırılan 3’üncü maddenin altıncı fıkrasında "Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilir.’’ ifadeleri yer alıyordu. 4’üncü maddenin birinci fıkrasının (d) ve (e) bentleri ise değiştirilmeden önce yönetmelikte; ‘’d) Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez, e) Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3'üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır." şeklinde yer alıyordu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim