Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 13.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalinde; Tiyatronun duayen ismi Nejat Uygur, saygıyla ve rahmetle anıldı.


18 Kasım 2013’te hayatını kaybeden ve kendi tabiriyle; ’’Bir gün gelecek tiyatronun zilleri susacak, Tiyatronun ışıkları sönecek, Tiyatro perdesi bir daha açılmamacasına üstüme kapanacak. Hiç üzülmeyin seyircilerim. Söz veriyorum sizlere dertlerinizi ben götüreceğim, Kahkahalar sizlere kalacak’’ diyen usta sanatçı Nejat Uygur, Bilecik’te unutulmadı. Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahne alan ’’Annem 40 Babaannem 20 Yaşında’’ adlı oyunun ardından tiyatronun duayen ismi Nejat Uygur rahmetle anıldı.
Bilecik’teki tiyatro festivalinin gelişip kökleşmesinde büyük emekleri olan ve her yıl Bilecik’te anılan Usta İsim Nejat Uygur Bilecik’te bu yıl da unutulmadı.

Suzan Aksoy, Kemal Kuruçay, Ercüment Doğan, Ayça İnci, Fırat Çöloğlu, Müge Uyar, Necmi Aykar, Hilal Sakalıbüyük gibi ünlü tiyatro ve sinema oyuncularının sahne aldığı oyun sonrasında Nejat Uygur’un sahne aldığı oyundan kesitler sunulurken, usta tiyatrocu ayakta alkışlandı.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan oyun sonrasında yaptığı açıklamada Bilecik Belediyesi olarak, Bilecik’te tiyatronun kökleşmesinde emekleri olan Usta Oyuncu Nejat Uygur’u bu yıl da rahmet ve saygıyla andıklarını ve onun için helva ikramında bulunduklarını kaydetti.

USTA OYUNCU KEMAL KURUÇAY:

‘’13 TİYATRO FESTİVALİNİN 10’UNA KATILMIŞIMDIR. ÇÜNKÜ BİLECİK’E KEYİFLE GELİYORUZ’’

‘’Usta Oyuncu Kemal Kuruçay ise Bilecik Belediyesi tarafından uzun yıllardır gerçekleştirilen Tiyatro festivalinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bilecik Belediyesi tarafından tiyatroda ortaya konulan başarının diğer belediye ve kurumlara da örnek olması gerektiğini vurgulayan Usta Oyuncu Kuruçay; ‘’Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen tiyatro festivallerine ben de çokça katıldım. Sayısını unuttum ama her halde 13 tanesinin 10’unda ben vardım. Çünkü keyifle geliyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Yani ben Bilecik’i bu festivalden dolayı ve bunda katkısı olanları tebrik ediyorum. Çünkü Bilecik’te iki hafta boyunca bir tiyatro havası esiyor ve bu da bizleri çok mutlu ediyor’’ ifadelerini kullandı.

Usta Oyuncu Kemal Kuruçay Usta Sanatçı Nejat Uygur için ise’’Gerçekten Nejat Ağabeyimiz tiyatronun duayeniydi. Tuluat tiyatrosu maalesef Nejat Ustayla birlikte kayboldu. Gerçekten çok önemlidir bu tiyatro çeşidi. Bunun en iyi örneği Nejat Uygur idi. Onun yeri hiçbir zaman dolmayacak. Cenabı Allah gani gani rahmet etsin’’ ifadelerini kullandı.

KRİSTAL ÇINAR ONUR ÖDÜLLÜ SANATÇI SUZAN AKSOY:

‘’NEJAT USTA’NIN YERİ GERÇEKTEN DOLDURULAMAZ’’

Bu yıl 13. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali Kristal Çınar Onur Ödülüne layık görülen usta Sanatçı Suzan Aksoy ise Bilecik’te olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, ‘’Ben öncelikle beni böyle bir ödül ile onurlandıran Belediye Başkanımız Nihat Can ve bütün belediye ekibine teşekkür ediyorum. Ayrıca Bilecik Tiyatro Festivalinde yer almaktan da son derece memnunum.’’ İfadelerini kullandı.

Tiyatronun duayen ismi Nejat Uygur’un ölüm yıldönümü dolayısıyla da kısa bir değerlendirmede bulunan Usta Oyuncu Suzan Aksoy; ‘’Nejat Usta bizler için de tiyatromuz için de çok önemli bir isimdi. Hani derler ya yeri doldurulamaz diye. İşte Nejat Baba öyle birisi idi. Gerçekten onu yeri hiçbir zaman doldurulamaz. Cenabı Allah gani gani rahmet etsin. Benim için çok önemli bir yeri var. Onu anlatmak için kelimeler yetersiz kalır’’ şeklinde konuştu.

Oyunun sonunda Usta Tiyatro Sanatçısı Nejat Uygur için hazırlanan helvalar tiyatro severlere ikram edildi.

Editör: TE Bilişim