Bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali’ önceki gün gerçekleşen gala programıyla perdelerini açtı. Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Selim Yağcı, 9 yılda geldikleri noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve önümüzdeki sene festivali uluslararası bir festival yapmayı düşündüklerini söyledi.


Açılış konuşmasının ardından "Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye öğüdü" konulu mini bir tiyatro oyunu sahnelendi. Halkımızın ‘Öyle bir geçer zaman ki’ dizisinden tanıdığı Alman oyuncu Wilma Elles’in de yer aldığı oyunun sunumu Ömür Gedik tarafından yapıldı. Wilma Elles, Vahit Ulus, Sezgi Gülpınar, Soner Enmutlu, Alper Kepez'in rol aldığı 20 dakikalık oyun izleyenlerin beğenisini kazandı.


Gala programının sonunda ‘Kristal Çınar Onur Ödülleri’ sahiplerini buldu. Bu yıl onur ödülleri Necla Uygur, Serpil Temur, Hakan Altıner ve Yalçın Menteş’e verildi. Rahatsızlıkları nedeniyle törene katılamayan Necla Uygur adına ödülü oğlu Süheyl Uygur, Serpil Temur adına ise Nedim Saban adı.


Oyuncu Yalçın Menteş’in ödül alacağı sırada duygusal anlar yaşandı. 2 sene önce şeker hastalığına bağlı olarak sağ bacağı kesilen Menteş, ödülünü almak üzere tekerlekli sandalyeyle sahneye gelirken gözyaşlarını tutamadı. Yaşadığı travmanın ardından bu tip duygusal yoğunlukları sık sık yaşadığını belirten Menteş, kısa sürede yeniden ayağa kalkıp sahnelere döneceğini, ilk geleceği illerden birinin de Bilecik olacağını söyledi.


Ödül töreninin ardından oyuncular ve il protokolü tarafından festival pastası kesildi. 30 Kasım’a kadar sürecek festivalin biletlerinin şimdiden tükendiği ve tüm oyunların kapalı gişe oynayacağı öğrenildi. 


Editör: TE Bilişim