Bilecik Devlet Hastanesi’ne tıbbi malzeme getiren tır, hastane içindeki yolda sıkıştı. Acil servis ambülanslarının da kullandığı yol 3 saate yakın kapalı kaldı.

Nadir Tokdemir yönetimindeki 06 TM 288 plakalı tır, polikliniklerin önünde bulunan otoparka dönmek isterken kontrolden çıktı. Yerlerin ıslak olması sebebiyle geri kayan araç, yaya kaldırımı üzerinde bulunan sokak lambasını devirdikten sonra bir ağaca çarparak durabildi. Olduğu yere sıkışan tırın 
20 ton ‘diyaliz suyu’ yüklü olduğu öğrenilirken, araç hastanenin ana giriş yolunu boydan boya kapattı.

Olayda yaralanan olmazken, tırın arka tamponunda ufak çaplı hasar meydana geldi. Sürücüsü Nadir Tokdemir; şoförlerinin uzun yoldan çok bu tip dar ve yokuş yerlerden çekindiğini belirtti ve Bilecik Devlet Hastanesi’ni bilmediği için kazanın meydana geldiğini ifade etti. Kaza nedeniyle Bilecik Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin yolu 3 saate yakın kapalı kaldı. Bu süre içinde 112 ambulansları giriş çıkış için hastanenin yan kapısını kullandılar.

Tokdemir, aracını uzun süre sıkıştığı yerden çıkarmak için uğraştıysa da başarılı olamadı.  Aracı kurtarmak için vinç çağrıldı. Yaklaşık 1 buçuk saat sonra hastaneye gelen vinç, uzun uğraşlar sonunda tırı sıkıştığı yerden kurtardı. 











Editör: TE Bilişim