Bilecik Osmaneli arasında, tüneller mevkiinde kayan ve yatan tırlar, İstanbul-Ankara yolunu trafiğe kapadı.

Kar yağışı ve don nedeni il buz tutan yollarda, Karayollarının tuzlama çalışması yapmaması sonucu çok sayıda tır ve kamyon kazaya karıştı. Buz pistine dönen yolda 9 tır birbirine girerken, İstanbul – Ankara yolu ulaşıma kapandı. Tır ve kamyon şoförleri, yoğun kar yağışı olacağının bilinmesine rağmen, yolda tuzlama yapmayan Karayollarına isyan ettiler. 

Karayollarını ve devleti ilgisizlilikle suçlayan sürücüler, kar lastiği ve zincirleri olmasına rağmen kazanın önüne geçemediklerini belirttiler.

Bazı tır şoförleri, kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalıştı. Sevkiyatını yaptıkları kum vb malzemeleri yola dökerek araçlarını saplandıkları kardan çıkarmaya çalışan çaresiz sürücüler başarılı olamadılar.

Devleti göreve çağıran sürücüler, yolun kaygan olduğunu göstermek için el ele tutuşarak yolda kaydılar.  Bütün köprülerin üzerinde ısıtmaların olduğunu, fakat Bilecik’teki köprülerde bulunan ısıtmaların çalışmadığını söyleyen tır şoförleri, sadece kendilerinin değil,  hususi araçlarıyla ve obüslerle yolculuk edenlerin de kapanan yol sebebiyle mağdur olduklarını belirttiler.












Video Az Sonra...

Editör: TE Bilişim