Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) bünyesinde 2020 yılında kurulan Tıp Fakültesi’nin, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında öğrenci alımına başlaması için önemli bir işbirliğine imza atıldı.

2020 Haziran ayında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğünün yeni fakülteler kurmak için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yaptığı başvurular olumlu sonuçlanırken, üniversiteye Tıp Fakültesi kurulması yönündeki karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Resmi Gazetede yayımlanan karara göre; 15 üniversitede yeni fakülteler kurulurken,16 üniversitede ise bazı enstitüler, fakulte ve yüksek okullar kapatılıp veya isim değiştirilirken, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırılmıştı.

Diğer yandan Şeyh Edebali Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi kurulması aşamasında Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile Selim Yağcı’nın yanı sıra üniversite eski yönetiminin büyük katkıları olmuştu.

Son yapılan protokol çerçevesinde Tıp Fakültesi’ne yerleşecek öğrenciler Üniversitedeki fiziki, teknik ve akademik altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitim görecekler.

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan arasında 9 Mart 2021 tarihinde imzalanan protokol YÖK Yürütme Kurulu’nun onayı sonrasında yürürlüğe girecek.

Editör: TE Bilişim