Türk Hava Kurumu Bilecik Şube Başkanlığı tarafından yayınlanan açıklama Türk Hava Kurumu’nun gerçekleştirdiği etkinlikler, ücretsiz kurslar ve verdiği hizmetler için vatandaşlardan destek istedi. Açıklamada Türk Hava Kurumu’nun ortaya çıkışından bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetlerden bahsedilirken şu ifadelere yer verildi:

“Gökyüzüne açılan pencereniz…

Trablusgarp Savaşı’nın en hareketli anlarıydı, cephede savaş devam ederken düşman uçakları siperlerimiz üzerinde dolaşıyordu. Ulu Önder Atatürk silah arkadaşlarına uçakları göstererek;”Keşke şu uçaklardan biride bizde olsaydı.” dedi. Aradan geçen 14 senenin sonunda Cumhuriyet’in ilanının hemen ardından Atatürk önemli bir emir verdi ve 16 Şubat 1925 tarihinde o zamanki adı Türk Tayyare Cemiyeti olan Türk Hava Kurumu kuruldu.

Türk Hava Kurumu o günden bu güne dek ülkesi için hiç durmadan çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Kurulduğu yıl sadece bir binadan ibaret olan Türk Hava Kurumu şimdilerde; Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Türk Kuşu Uçuş Akademisi, Gökçen Havacılık, İnönü( Eskişehir), Selçuk (İzmir), Karain (Antalya), Erzincan ve Sinop’ta bulunan Havacılık Eğitim Merkezleri Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren 400’ü aşkın şubesiyle gökyüzünde sürekli kanat çırpan kocaman bir aile oldu. Kendisini bu günlere getiren Türk Halkını hiç unutmadı. İçindeki havacılık azmi hiç sönmedi…

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kurum ya da kuruluş yoktur. Çünkü THK kursları zengin ya da fakir ayırt etmez. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımıza ücretsiz hizmet verir. Başta Türk Gençliği olmak üzere milletimizi havacılıkla tanıştırır. THK Sportif havacılığın bütün branşlarında ücretsiz kurslar düzenler, eğitimler verir. Yurdumuzda çeşitli şampiyonalar düzenler ve farklı ülkelerden gelen sporcuları ülkemizde buluşturur.

Sağlık Bakanlığımız ile koordineli olarak görev yapan hava ambulans uçak ve helikopterlerimiz, hasta ve yaralıların en çok ihtiyaç duyduğu anda yardımlarına koşar. Organ nakli gerektiren uçaklarını devreye sokarak en kısa ve sağlıklı şekilde organların taşınmasını sağlar.

Ülkemizdeki orman varlığının güvencesi de Türk Hava Kurumudur. Olası Orman yangınları durumunda, orman ve su işleri Bakanlığımızla koordineli olarak yangına en yakın bölgeden kalkan THK uçaklarımız orman yangınlarına süratle havadan müdahale edebilecek kabiliyettedir. Uçaklarımızı kullanan pilotların büyük bir kısmı Türk Hava Kurumu personelidir. Vatanın ormanlarını kurtarabilmek için hayatları pahasına yangın ortasına dalabilecek kadar gözü pektir.

Konusunda uzman eğitici personellerimiz sportif havacılığın çeşitli branşlarında Türk Silahlı Kuvvetleri personeline eğitimler verir. THK bir eğitim yuvasıdır. Küçük yaştan itibaren bu yuvaya giren çocuklarımız model uçak yapmayı öğrenerek havacılığa ilk adımlarını atmış olur. Gözünü dahi kırpmadan düşman topraklarına giren ve hedeflerini tam on ikiden vuran kahraman pilotlarımızın bir çoğunun eğitimini gördüğü bu kurslarda sadece model uçak yapımı öğretilmez! Vatan ve havacılık sevgisi de aşılanır. Kurslarımız başta gençlerimiz olmakla birlikte tüm vatandaşlarımıza açık ve tamamen ücretsizdir.

Ayrıca, “Kaliteli Yükseköğretim ve Eğitim” ilkesini kendine ülkü edinmiş Türk Hava Kurumu Üniversitemizde gazi ve şehit çocuklarımızı ücretsiz olarak okutur. Türk Hava Kurumunun Türkiye de 400 den fazla şubesi vardır. Bu şubeler aracılığı ile en büyük şehirlerimizden en küçük ilçelerimize kadar havacılık sevgisi bir dalga gibi yayılır. Şubelerimiz Tüm halkımıza açıktır! Çünkü Türk Hava Kurumunun sahibi halkımızdır. Ziraat bankası yanı A101 üstü 2. Kat Türk Hava Kurumuna bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim