Bilecik TGB ve TLB üyesi 20 kadar genç, Ziraat Bankası’nın tabelasından ‘T.C.’ ibaresinin kaldırılmasını protesto etti.

Ellerinde Türk Bayrakları ve TGB flamalarıyla Ziraat Bankası Bilecik merkez şubesinin önüne gelen protestocular burada basın açıklaması yaptılar. Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“AKP’nin yürüttüğü Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkma politikası Bilecik’te de Türkiye Cumhuriyeti ibarelerini kaldırma ile devam ediyor. Bugün Ziraat Bankası’ndan Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldıran güruh, Barzani’ye Pkk’ya vatanımızın topraklarını vaat ediyor. Buradan ilan ediyoruz! Türkiye Gençlik Birliği ve Cumhuriyet Devrimlerine sahip çıkan yurtseverler olarak; Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız Cumhuriyet Devrimini koruma vazifesini sonsuza kadar devam ettireceğiz. Bu başıbozuk ve ihanet dolu planlarınızla tarihin çöplüğüne gideceksiniz. Eğer siz Türkiye Cumhuriyeti ibaresini yeniden tabelalara koymazsanız biz bu tabelalara Türkiye Cumhuriyeti ibaresini yerleştirmeyi biliriz. Milletimizin onurunu lekelemeye çalışanlar yine o büyük Türk Milletinin ayakları altında kalacaklardır.”

Yapılan basın açıklamasının ardından, bir protestocu Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okurken, diğer protestocular bankanın girişindeki sütunlara üzerinde T.C. ibaresi bulunan kağıtlar yapıştırdılar. Sokaktan geçen çok sayıda vatandaş durup basın açıklamasını dinlerken, protesto herhangi bir olay çıkmadan sona erdi.










Editör: TE Bilişim