Türkiye Gençlik Birliği(TGB) Gazeteci Uğur Mumcu’nun ebediyete intikal edişinin 26’ıncı seneyi devriyesinde basın açıklaması yaptı.

Türkiye Gençlik Birliği(TGB) İl Temsilcisi Metehan Demir,26 yıl önce hain bir suikast girişimi sonucunda hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu’nun katıksız bir Atatürk devrimcisi olduğunu söylediği açıklamasında;

“Uğur Mumcu, her adımı ve her ürünüyle çok açık olduğu gibi katıksız bir vatansever ve bir Atatürk Devrimcisidir. Halen güncelliğini koruyan eserleriyle ve duruşuyla sadece yaşadığı günlere değil, geleceğe de ışık tutmuştur. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) coğrafyamızda sözde Kürdistan, kurma girişimini 1989 yılında görmüştür. Uğur Mumcu, emperyalizmin bütün kötülüklerin anası olduğunu bilen bir sorumlulukla yaşamıştır. Mumcu, aynı zamanda ABD’nin Batı Asya’daki terör faaliyetlerine karşıdır, dünya barışı ve insanlık içindir. Uğur Mumcu cinayetinin, bugünkü gelişmelerle daha da açığa çıktı. ABD bölgemizde kurmak istediği Kürdistan’a direnen Uğur Mumcu’nun bedenini katletmiştir fakat yenememiştir. Türk devrimciliğinin rotasını bozamamıştır. Uğur Mumcu, Atatürkçü aydının ve yurttaşın şirazesidir. Amerikancılar ve liberaller, istedikleri kadar uğraşsınlar o şirazeyi kaydıramazlar. Uğur Mumcu’nun fikirleri Türk gençliğinin mücadelesinde fikirleriyle yaşıyor.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim