Cafer Elmas


        AK Parti bir çok ilde yaptığı gibi Bilecik’te de geçtiğimiz haftasonu temayül yoklaması yaptı. Ne var ki yapılan temayül sonuçları burada açılmadı mühürlenen oy pusulalarının konulduğu çuvalın Ankara’da açılacağı söylendi.

Ben ne anladım şimdi bu temayülden. AK Parti aday belirlemenin bir ayağı olduğu temayülde teşkilata sordu. Fakat teşkilatın ne dediğini teşkilat kendisi öğrenemedi. Temayüle katılan Milletvekilleri tarafından mühürlenen çuvalın Ankara’da açılacağı ve genel merkez tarafından değerlendirilmeye alınacağı söylendi. Şimdi nereden bilelim yolda oy pusulalarının değiştirilip yeniden mühürlenmeyeceğini sonuçta adayın kaderi bir bakıma bu oy pusulasına bağlı.

Şeffaflıktan bahseden AK Parti sandığı namus gösteren Başbakanın partisinin bu davranışı bence önce teşkilata sonra üyelere ve aday adaylarına ayıp oldu. İşin bir başka ilginç yönü ise temayül yoklamasında hep mevcut Belediye Başkanlarına yönelik soruların yer aldığı görüldü. Ve resmi başvuru yapan Bilecik 6 olmak üzere hiçbir ilçenin aday adaylarının da isminin yer almadığı görülen oy pusulalarından bir kişi olmak üzere aday görmek istediğiniz ismi yazın denildi. Temayülün adayın belirlenmesinde yüzde yüz etkili olacağını sanmıyorum bence teşkilattan çok kamuoyunun, halkın düşüncesi önemli yine de ben gazeteci olarak sonucu merak ediyorum. O gün AK Parti Milletvekili Sayın Fahrettin Poyraz, ‘bende sonucu merak ediyorum’ dedi. Acaba aday belirlemesinden sonra dahi olsa sonucu kamuoyu ile paylaşabilecekler mi bunu da merak ediyorum. 

Yani anlayacağınız bir ilginç bir tuhaf teyyareden yapılan temayülün sonucunun ne olduğu bilinmeyecek. Daha önceki yıllarda da yapılan bu temayüller burada yine açılmamış, 1.çıktığı iddia edilen kişi isimlerinin değil başka kişilerin isimlerinin aday gösterildiği bilinirken, madem açılmayacak ve teşkilat ile delegeler ile üyeler ile paylaşılmayacaksa neden yaptınız diye sormazlar mı adama hani sandık namustu namusunuzu kimden saklıyorsunuz kendi teşkilatınızdan mı ?

Editör: TE Bilişim