Bilecik Belediye Meclisi tarafından, Bilecik Belediyesi’ne Tesisler Müdürlüğü’nün kurulması kararı alındı. Tesisler Müdürlüğü, Bilecik Belediyesi bünyesinde bulunan tesislerin kontrolü, bakım, onarım ve devamlılığı gibi görevleri yürütecek.  

Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında Belediye başkanlığı tarafından Belediye Meclisine ek gündem maddesi sunularak Bilecik Belediyesi’nde ‘Tesisler Müdürlüğü’ kurulması önerildi. Konu ile ilgili meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesine ait tesislerin mevcut müdürlüklere yük olduğunu belirterek, Tesisler Müdürlüğü’nün kurulmasını önerdi. Yağcı, ‘Belediye Şube Müdürleri ile yaptığımız toplantıda ortaya çıkan bir durum. Şehrimizde belediyemizin yapmış olduğu tesislerimizin sayısı ciddi rakamlara ulaştı. Bunların kontrolü, devamlılığı, bakımı ve onarımı her müdürlüğün kendisine ait. Örneğin Kültür ve Kongre Merkezi, Sosyal ve Kültür İşler Müdürlüğü yetkisi altında açıldı ama bu tesisin devamlılığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yük oluşturmaya başladı.  

Bu tesislerin tek elde ve daha verimli bir şekilde yürütülebilmesi için ayrı bir müdürlük oluşturulması için Tesisler Müdürlüğü kurulması ve tesisler müdürlüğünün personelinin ihdasını öneriyoruz’ dedi.  

Bilecik Belediyesi’ne Tesisler Müdürlüğü’nün kurulması Ak Partili meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Öneri karşısında CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri çekimser kaldı. 

Editör: TE Bilişim