Gazetemizin 50. Yıldönümü kutlama etkinliği görkemli bir katılımla gerçekleşti.
 

Gökkaya Park Tesisleri’nde düzenlediğimiz kutlama törenimiz; protokol üyelerini,siyasetten, iş dünyasına, esnaflardan, kamu kuruluşları temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarından, meslektaşlarımıza kadar toplumun birçok kesimini biraraya getirirken, bu tablo gazetemizin 50 yıllık döneminde ne kadar geniş kesimlere ulaştığını ve Yarın Gazetesi ailesinin nekadar büyük olduğunu gözler önüne serdi. 

Her kesimden insanın biraraya geldiği görkemli gecede, gazetemiz sahibi Mehmet Özgür ve eşi Sevim Özgür misafirlerini tek tek kapıda karşıladı.  Gelen konukların girişte bulunan geçmiş yıllara ait gazete arşivlerini dikkatli incelemeleri, Bilecik’in geçmişten bugüne uzanan siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal yolculuğuna ışık tutarken, Gökkaya Park Tesisleri’nde düzenlenen kutlamaya, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu,Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2.Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Alay Komutanı J.Alb.Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, eski Bakan 20. ve 24. Dönem Milletvekili Bahattin Şeker, eski Milletvekili Tayfur Ün, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, MHP İl Başkanı Mehmet Karuk, AK Parti, CHP ve MHP yönetim kurulları,daire müdürleri,sanayici ve iş adamları,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,Anadolu Ajansı,Sakarya Gazetesi,Değişim Gazetesi,Belekoma Haber,Haber 228, Yenipazarın Sesi haber sitesi temsilcisi Ergün Özmen, Gündem 11 editör ve muhabirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, gazetemize gönderilen kutlama mesajları sunucu Deniz Uysaltarafından okundu.  

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 1999 – 2003 yılları arasında Bilecik Valisi olan Ünal Ülkü, birkaç ay önce ilimizden ayrılan ve Kütahya Valisi olarak görevine devam eden Ahmet Hamdi Nayır, hasta oluşundan dolayı katılamayan AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce kutlama mesajı göndererek 50. Yıldönümümüzü tebrik ettiler.

Gazetemiz sahibi Mehmet Özgür’ün hayatı, Yarın Gazetesi’nin 50 yıllık yolculuğundan bölümler ile ulusal basında yerbulan haberlerimizin yeraldığı slayt gösterisi davetlilerin büyük ilgisi ve beğenisi ile izlendi.

 Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas, gecenin anlam ve önemini belirten konuşmasında, gazete ailesi olarak her zaman gerçeklerin peşinde olan bir yayın politikasının benimsendiğini ifade etti.

Programa katılanlara teşekkürlerini sunan Elmas, “1 Ekim 1966 yılında yayın hayatına başlayan Yarın Gazetesi’nin 50. Kuruluş yıldönümünde birarada olmanın mutluluğunu bu akşam sizlerle paylaşıyoruz.

Yayın hayatı süresince göstermiş olduğunuz destek, ilgi ve alakadan dolayı başta Gazetemiz sahibi Mehmet Özgür olmak üzere Yarın Gazetesi ailesi olarak teşekkürü bir borç biliyoruz.  Hepiniz gecemize hoş geldiniz.

Her zaman gerçeklerin takipçisi olan, yayın ilkelerinden ödün vermemeye gayret ederek bugün yarım asrı geride bırakan Gazeteniz sizlerin desteği ile ayakta durarak, gece gündüz haberin peşinde koşup yoluna devam ediyor.

Bilecik’te siyaset, ekonomi, kültürel ve sosyal eksikliklerde bam teline basarak bazen kızdıran, bazen öfkelendiren, bazen de gülümseten haberlerimizle her zaman gerçek gündemi siz Bilecik halkına ulaştırmayı hedeflerken, bu yolda yürüdüğümüz, 50 yılı geride bırakarak bugünlere hep birlikte geldiğimiz Yazı İşleri Müdürlerimize, haber peşinde koşan muhabirlerimize, matbaa ustalarımıza, abonelerimize, gazete dağıtıcılarımıza, tüm çalışanlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunarken, bizleri bu gecede yalnız bırakmayarak desteğinizi bir kere daha göstermenizden dolayı minnet duygularımızı sunuyoruz” dedi.

“50 yılı öz kaynaklarımızla geçirdik”

Gazetemiz sahibi Mehmet Özgür, konuşmasına programa katılanlara teşekkür ederek başladı. Yarın Gazetesi’nin kendi öz kaynakları ile 50 yılı geride bıraktığının altını çizen Özgür, konuşmasında, “Gazetemizin 50. kuruluş yıldönümü nedeni ile bizi mutlu eden, heyecanlandıran kutlamalar ve iletiler alıyoruz. Okurlarımızdan ve kamuoyundan aldığımız olumlu tepkiler, Yarın Gazetesi’nin yarım asrı da geride bıraksa tutarlı yayın politikasından kaynaklandığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bu gazetenin yayın hayatına başladığı günden bu yana geçirdiği evreleri ve yaşanan sorunları özetleyerek bile anlatsam buna programın süresi yetmez. Bu gazetenin ilk Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ergül, 1969’da CHP’den daha sonrakidönemde yine Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Tayfur Ün, 1987’de SHP’den Milletvekili seçilmiştir.

Bunu yerel gazetelerin yayınlandığı bölgelerdeki önemi ve gücünü vurgulamak için belirttim. Gazetemizde uzun süre köşe yazarlığı yapan Yaşar Akkamış’ın da sanayininönde gelen bir kenti olan İzmit’te ciddi gazetecilerin arasına girdiğini belirtmek istiyorum. Ne var ki gazeteci olmak tek başına yeterli değildir. Gazete ailesi olarak öncelikle mütevazi, tutarlı olmak ve özel yaşantımıza dikkat etmek zorundayız. Çünkü özel yaşamımızdaki tutarlılık ve güvenirlilik gazetenin yayın politikasını oluşturmada önemli rol oynayacaktır.

Yarın Gazetesi, yayın hayatına başladığı 1 Ekim 1966 yılından bu yana kamu kaynaklarından resmi ilanların dışında hiç yararlanmayan işletmedir. Ne KOBİ, ne KOSGEP, ne BEBKA gibi kuruluşların kredi kaynaklarından yararlanmamış tamamen öz kaynaklarından 50. yılına ulaşmıştır. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Yarın Gazetesi 50 yılda önemli görevler yaptı”

Gecede konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bir gazete için 50 yıllık sürenin çok önemli olduğunu vurguladı. Yağcı, “Bir kurumsal yapı için 50 yıl çok önemli bir süre. Toplumu haber yapan, denetleyen bir yapı için her türlü takdirin üzerinde olan bir süre. İlimizde böyle köklü bir basın geleneğini başlatan, geliştiren Yarın Gazetesi’nin çok değerli kurucusu, şeker ağabeyimiz Mehmet Özgür’e ve Yarın Gazetesi ailesi mensuplarına teşekkür ediyorum.

Yarın Gazetesi 50 yıllık süreç içerisinde ilimizin gelişimi noktasında önemli görevler yaptı. Temennimiz şehrimizde, ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde böyle güzel olaylara imza atalım. Ülkemizin hak ettiği ve ulu önder Atatürk’ün söylediği çağdaş medeniyet seviyesine hep birlikte ulaşalım. Nice 50 yıllara” dedi.

“Etkinliğe katılımdan onur duydum”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yaşar Tüzün, Yarın Gazetesi’nin son 30 yılına şahit olduğunu belirtirken, yerel basının yaşamını sürdürmesi için toplumdan maddi ve manevi destek görmesi gerektiğini ifade etti.

Tüzün, “Yarın Gazetesi’nin 50. kuruluş yıldönümü etkinliğinde Bilecik’imizin, ilçelerimizin, beldelerimizin bu kadar güzide topluluğu bir araya getirmesinden büyük memnuniyet ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Gazetenin son 40 yılının 30 yılına şahidim. Bilecik’in son 50 yılında ticaret hayatını sürdüren çok az sayıda esnafımız var. Yarın Gazetesi ayrıca bir ticarethanedir. Bu ticarethanede işçilik yapmış çok değerli insanlarımız vardı. Bunlardan bir tanesi rahmetli Ertan ağabeyimizdi. Onu bu toplantıda anmak görevimdir. O, Yarın Gazetesi sembolü olmasının aynında Beşiktaş sevdası ile yaşamış bir ağabeyimizdi.

Kuşkusuz Türkiye’nin gazetecilik ve basın anlayışını bugün gözlerimizin önüne getirdiğimizde, basının hür ve özgür şekilde haber yapabilmesi için onun kendi kaynaklarıyla geçinebiliyor olması şarttır. Bilecik’imizde yerel gazetecilik ve internet gazeteciliği yapan arkadaşlarımız var. Bunların Bilecik’teki başta seçilmişlere ve atanmışlara olan sevgisi ve saygısı tartışılmaz. Ama bu gazetelerin yaşayabilmesi için de seçilmişlere, atanmışlara ve Bilecik’te yaşayan herkese görev düşüyor. Her türlü maddi ve manevi desteği vermemiz gerekiyor ki bunlar yaşayabilsinler” şeklinde konuştu.

“İstikrar kolay iş değil”

Gecede son konuşmayı yapan Vali Süleyman Elban, Yarın Gazetesi’nin 50 yıllık istikrarlı yayınına dikkat çekerken, “Yaklaşık 3,5 ay öncesinde bu ilde göreve başladım. Başladıktan hemen sonra Mehmet ağabey ile tanışma şerefine ulaştım. Bizde bir işte istikrar çok görülen bir olay değil. Mehmet Ağabeyimiz 50 yıldır bu işe devam ediyor. Mehmet ağabeyimizin hayatında 2 aşk var. Birisi mesleği birisi de sevgili eşi. İlk aşkı mesleğini bugüne kadar çok seviyeli bir şekilde ve kendisinden sonraki nesillere örnek olacak şekilde yapmış. Ama kendisi kadar tebriği sevgili eşi de hak ediyor. 50. Yıl vesilesi ile Mehmet ağabeyi kutluyorum ve nice 50. yıllara diyorum” görüşlerine yer verdi.

Bu güzel ve anlamlı konuşmaların ardından Gazetemize uzun yıllardır abone olan ve katkı sağlayan esnaf, işadamlarının yanısıra, basın temsilcileri ve emektar ustamız için hazırlananplakettöreni gerçekleşti.

Vali Süleyman Elban tarafından Yarın Gazetesi’ndeuzun yıllar Yazı İşleri Müdürü olan 18.dönem Milletvekili Tayfur Ün ve Turgut Özen Mermer’in sahibi Turgut Özen’e plaket takdim edildi.

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, ilimiz eşraflarından Davut Aynur adına oğlu Hakkı Aynur’a plaketini takdim ederken, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, ERŞAN ET’in sahiplerinden işadamı Erdal Erşan’a plaketini takdim etti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ilimiz esnaflarından Ahmet Özünlü’yeplaketini verirken, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş; Valilik Basın ve Halkla İlişkiler memuru, aynı zamanda Anadolu Ajansı Bilecik Temsilcisi Muhsin Arslan’a plaketini takdim etti. Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur, işadamı Ali Pamukçu’ya plaketini takdim ederken, İl Jandarma Alay Komutanı J.Alb.Hacı Mehmet İnce, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli’ye plaketini verdi.

İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, ilimiz Eczacılarından Tülay Tozoğlu’naplaketini takdim etti. Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Dr. Sungur Turan’a plaketini verirken, eski Bakan 20. ve 24. Dönem Milletvekili Bahattin Şeker tarafından plaketi ilimiz esnaflarından Mustafa Eğilmez adına oğlu Murat Eğilmez’e takdim edildi. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ilimiz esnaflarından ÖZPAŞ Marketler zincirinin sahiplerinden Osman Zirekoğlu’naplaketinitakdim ederken, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, yine ilimizin köklü aileleri ve esnaflarından yıllarca Gürer Kitabevi’ni işleten Kemal Gürer’e plaketini takdim etti. Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, ilimizin köklü esnaflarından OKATLAR Giyim ve Ayakkabı firmasının sahiplerinden Mustafa Okat’aplaketini takdim ederken, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler tarafından yine ilimiz esnaflarından Hikmet Bayam’a plaketi takdim edildi. Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, BOSCH Bilecik Yetkili bayii sahibi Orhan Ergül adına plaketi oğlu Cenk Ergül’e takdim etti.

Gazetemiz sahibi Mehmet Özgür, gazetemizin emektar ustalarından Necmettin Kaya’ya plaketini takdim etti.

Mehmet Özgür ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi dik duruşuyla demokrasiye verdiği önemi vurgulayan ve gazetemiz ile yarin11 internet sitemizde ‘PAŞA PAŞALIĞINI YAPTI’ başlıklı haberimizle yeralan sosyal medya üzerinde 250 bin kişiye ulaşarak Bilecik’te kırılması zor olan bir rekora imza atan haberimizin kahramanı 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç’a özel plaketi de takdim etti.

Son olarak Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Gamze Evrim Elmas, gazete sahibi Mehmet Özgür’e gecenin anlam ve önemi adına plaketinitakdim etti.

Gazetemizin etkinliği 50. Yıldönümü pastasının katılımcılar tarafından kesilmesi ile sona erdi.

Yarın Gazetesi olarak bize büyük bir aile olduğumuzu hissettirerek geceye katılan Bilecik protokol üyelerine, kamu ve özel sektör temsilcilerine, iş dünyasının değerli üyelerine, sanayicilere, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarına, siyasetin değerli temsilcilerine, meslektaşlarımıza, telefon ile arayarak mazeretlerini iletip 50. Yıldönümümüzü kutlayanlara, işyerimize ve Gökkaya Park Tesisleri’nde gerçekleşen gecemize çok sayıda çelenk ve çiçek göndererek tebrik eden dostlarımıza, bizleri bu anlamlı gecede yalnız bırakmayan Bilecik halkına teşekkür ederiz.

 YARIN GAZETESİ

NOT: GAZETEMİZİN 50. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİĞİ İLE İLGİLİ FOTOĞRAFLARI FOTO GALERİ SAYFAMIZDAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilişim