Korkmaz Kesik
Türk Büro-Sen Bilecik Şubesi, Salı günü Çağlayan Adliyesi’nde DHKC terör örgütü tarafından rehin alındıktan sonra öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için basın açıklaması yaptı. Bilecik Adliyesi önünde yapılan açıklamada Türk Büro Sen Bilecik Kadın Kolları Temsilcisi Aylin Vural, adalet camiasına ve Türk Milletine başsağlığı diledi. Çağlayan Adliyesi’nde güvenlik sorunu olduğunu belirten Vural, ‘Ak Parti iktidarının güvenlik önlemi alınacağını söylemesine rağmen almadı’ dedi. Ak Parti hükümetinin başkanlık sistemi ve çözüm sürecinde terör örgütlerine taviz verildiği iddiasında bulunan Vural, “siyasi iktidarın terör örgütüne verdiği tavizler neticesinde, bu terör saldırısı yaşanmıştır.” ifadelerini kullandı. Vural, açıklamasında sorumluları istifaya davet ederek şunları söyledi:
“31 Mart 2015 tarihinde terör örgütü mensuplarınca rehin alınması sonucu şehit olan Çağlayan Adliyesi'nde görevini ifa eden Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına, adalet camiasına ve tüm Türk Milleti'ne başsağlığı diliyoruz.
Avrupa'nın en büyük adliyesi olarak tanıtılan Çağlayan Adliyesi'ne terör örgütü üyeleri, ellerini kollarını sallayarak girmiş, Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın makamına kadar giderek, sayın savcımızı rehin almışlardır. Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan güvenlik zafiyeti, geçtiğimiz yıllarda Danıştay saldırısında da yaşanmıştı. O dönemde de Ak Parti Hükümeti, güvenlik önlemlerinin arttırılacağını, bir daha böyle terör olaylarına yer verilmemesi için her türlü tedbirin alınacağım söylemişti. Ancak dün yaşanan olay, geçen yıllara rağmen hiçbir önlem alınmadığını, Adliyelerde çalışan hakim, Savcı ve diğer personelin yapmış oldukları görev icralarının içerikleri göz önüne alındığında, Adliyelerde çalışan tüm kamu görevlilerinin tabir-i caizse Allah'a emanet bir şekilde görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarının ispatıdır.
"Üstlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiyoruz" diyen şu andaki siyasi iktidar, kendisine ait üstünler hukukunu kurmuştur. Ak Parti Hükümeti iktidarı boyunca birçok hukuksuzluğa göz yummuştur. Mahkemelerimizce verilen kararlan tanımamışlardır, Siyasi iktidarın bu yaptığı hukuksuzluklar, ülkemizde hukuk elden gidiyor endişesinin yaşanmasına neden olmuştur, bu sebepten herkes kendi hukukunu aramaya başlamış, toplumda hukuka karşı saygı ve inanç azalmıştır.
Cumhuriyet ile yönetilen ülkemiz, Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık sistemi sevdasıyla kaosa sürüklenmektedir. Bu yolda terör örgütü ile masaya oturup, ihanet sürecini başlatmaktan geri durmayarak, terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışılmıştır. Siyasi iktidardan aldıkları çözüm süreci desteği ile kendilerinde " Adliye'ye girme" hakkı gören terör örgütü üyeleri Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit etmişlerdir.
Adliyelerdeki güvenlik zafiyetinin çözüme kavuşturulamadığı gibi, dün yaşanan krizin de Hükümet yetkilileri tarafından yönetilemediği de ayan beyan ortadadır. Ülkemizde adaletin ve hukukun sağlanabilmesi için daha kaç Savcımız, Hakimimiz, Kamu görevlimizin şehit edilmesi gerektiğinin sorulması gerekmektedir.
Dün yaşanan olay sadece bir Cumhuriyet Savcının öldürülmesi değil, hukukun katledilmesidir, tarihimize sürülmüş bir kara lekedir, siyasi iktidarın terör örgütüne verdiği tavizler neticesinde, bu terör saldırısı yaşanmıştır.
Türk Büro-Sen olarak, terörü lanetliyor, yaşanan krizi yönetemeyen iktidar sahiplerini bu sorumluluklarını yerine getiremedikleri için istifaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim