Bilecik’te, alt yapı sorunları ve depreme dayanıksız olduğu için yıkılan ve yeniden Tepebaşı Edebali Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan Tepebaşı Edebali Camii’nin temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşma gerçekleştiren Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Allah’ın evleri olan Camileri Allah’ın sevgili kulları olan hayırseverlerin inşa ettiğini dile getirdiği konuşmasında, “Bu ülkede ve pek çok yerde ecdadımız da gönül coğrafyası olan her yere uzanmak suretiyle orada bizler için sembolik anlamı da büyük olan ama inancımız ve ibadetlerimizi rahatlıkla yapabileceğimiz camilerimizi inşa ediyorlar ve edeceklerdir de. inşallah bu camimiz de burada mimarisiyle şehrimizin önemli bir ihtiyacını karşılayacak merkezi bir noktada olması hashabiyle toplumumuzun ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir açığı kapatmış olacak. Yine buradan biz çağrıyı hayırseverlerimize yapıyoruz. Hayır sevmeyen kimse varmı yok. İnşallah burayı tamamlayacağız. Bu işler iyi bir organizasyon işidir şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ” ifadelerine yer verdi.

Ardından konuşan İl Müftüsü Ali Erhun ise Bilecik merkezinde 21 adet caminin bulunduğunu ve bu camilerden ikisinin inşaat halinde olduğunu bildirdiği konuşmasında, “Mahallelerimizde genelde sorun yok ama sorun merkezde. Aşağıda Ertuğrulgazi camiimiz inşaat halinde devam ediyor, tepebaşı ki burası cemaat ve silkülasyon yönünden çok önemli bir camimiz idi. Cemaati en çok olan camilerden birisiydi. Yaklaşık 2 yıldır yıkılmış olması ve hizmet verememesi nedeniyle Özellikle merkezde bir sıkıntı mevcuttu. Şuanda her iki cammizde hızlı bir şekilde tamamlanmak için gayret ediliyor. Bugün itibariyle tepebaşındaki camimize başlamış oluyoruz. İnşallah en kısa zamanda bitirip ibadete açmak hedefimizdir.” dedi.

Konuşmalarından ardından temel atma töreni gerçekleşti.

Editör: TE Bilişim