Cafer Elmas

Geçtiğimiz günlerde ihale ile satışa çıkan Çınar Marketlerin bulunduğu dükkanlar yüksek rakamlara alıcı buldu. Rakamların havada uçtuğu ve haddinden fazla çıktığı ihalede 2 alıcının parayı yatırmayarak teminatları yaktığı öğrenildi.

6 Nolu dükkanı 405 Bin TL + KDV fiyata satın alan Erol Çim ve 7'nolu dükkanı 431 bin TL + KDV ile satın alan Aydın Uçkan, Belediye’nin gönderdiği tebligat sonrası  ihale kabul tarihinin kesinleşmesinden 15 gün sonra ödemeleri gereken paraları ödemeyerek 7 bin TL. teminatlarını yakıp ihale ile satın aldıkları dükkanları almaktan vazgeçtiler.

Bilecik kamuoyunu uzun süre meşgul eden Atatürk Bulvarı’ndaki Çınar Marketlerin bulunduğu adanın ihale ile satılmasında ihalede yapılan kural hatasından dolayı 2 ve 3 nolu dükkanların ihalesinin iptal edilmesinden sonra şimdide 2 dükkan alıcısı almaktan vazgeçerek para yatırmayarak teminatlarını yakması ile gündeme geldi.

Bilindiği gibi, Komisyon Başkanlığını Abdullah Tetik, üyelerini ise AK Parti Meclis üyeleri Nusret Tosun, Ebu Talip Dursun, Serkan Dalkılıç ile Başkan Yardımcıları Abdullah Ay ve Kadri Şentürk’ün yaptığı ihalede 31 alıcı dosya almıştı. Katılımın çok oluşunun yanısıra rakamlarında yüksek fiyatlara ulaştığı gözlenen dükkanların en düşüğü KDV hariç 210 TL’den, en yükseği ise 461 bin TL’den satılırken dükkanların üzerindeki kahvenin bulunduğu yere ise ihalede alıcı çıkmamıştı.

2 ve 3 nolu dükkan satışlarında ihale anında dosya verildiği ve ihaleye girildiği iddiası ile itiraz yapılırken, İhale Komisyonu incelemesi sonrasında itirazın  kabul görülerek 2 ve 3 nolu dükkan ihaleleri iptal edilmişti.

6 Nolu dükkan için Ayşe Sünetçi, Nuri Hoşgör, Erol Çim, Arfettin Palacıoğlu olmak üzere 5 alıcı ihaleye katılmış 235 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıkan dükkanın değeri 405 bin TL'ye kadar yükselerek 405 bin TL'ye Erol Çim satın almıştı.

Yine 7 Nolu dükkan için Nuri Hoşgör, Şükrü Keskin, Erol Çim, Emin Değirmen, Aydın Uçkan olmak üzere 5 alıcı ihaleye katılmış 235 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıkan dükkanın değeri 431 bin 500 TL'ye kadar yükselmiş ve 7 Nolu dükkanı da 431 bin 500 TL'ye Aydın Uçkan satın almıştı.

2 alıcı Belediye’nin gönderdiği tebligat sonrası ihale kabul tarihinin kesinleşmesinden 15 gün sonra ödemeleri gereken paraları ödemeyerek 7 bin TL.teminatlarını yakıp ihale ile satın aldıkları dükkanları almaktan vazgeçtiler.

Yapılan bu davranış “ihalede fiyatları uçurdular sonra da teminatları yaktılar” yorumlarını beraberinde getirirken, konuya ilişkin  ulaştığımız  Erol Çim, farklı bir gelişmenin yaşandığını ve 3 otobüs birden almak zorunda kaldıklarını bu yüzden ihalede satın aldıkları dükkandan vazgeçmek zorunda olduklarını belirterek, o dükkanların çok değerli olduğunu almaktan vazgeçmek zorunda kaldıkları içinde üzgün olduğunu dile getirdi. Diğer ihalede dükkan satın alan fakat teminatı yakarak almaktan vazgeçen Aydın Uçkan ise kendisine görüşmek için  haber göndermemize rağmen görüşmek istemedi ve bize dönmedi.  

Diğer yandan 1 Nolu dükkanı 210.500 TL.’ye satın alan Aslım Büfe’nin olduğu Tamer Aslım , 4 Nolu dükkanı 290 bin TL'ye satın alan Emin Değirmen, 5 Nolu dükkanı 337 Bin TL'ye  satın alan Mustafa Acar ve 8 Nolu dükkanı 461 bin TL’ye  satın alan Vedat Uçkan’ın, Belediye’den kendilerine gelen tebligat sonrası ücretleri yatırarak dükkanlarının tapularını aldıkları öğrenildi.

İhalesi iptal edilen 2 ve 3 Nolu  dükkanların ve alıcısı çıkmayan üst kattaki kahvehanenin bulunduğu dükkan ve teminatları yakılan 6 ve 7 nolu dükkanların Belediye Encümeni tarafından alınacak karar ile ileri bir tarihte yeniden ihaleye çıkacağı belirtildi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim