Çatı aday olarak İhsanoğlu ismine karşı olduklarını belirten TGB'liler, “Haziran ayaklanmasıyla, ayağa kalkan halkımızın, diktatör heveslilerine karşı verdiği mücadeleyi kabul edemeyenler, kınayanlar "çatı" adayımız olamaz!” ifadelerini kullandılar.

TGB Bilecik İl Örgütünün yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

 “Temel Sağlam, Çatı Çürük

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir süredir konuşulan "çatı" aday formülü ete kemiğe büründü ve bir isim ortaya çıkarıldı. Temelimiz sağlam.

Binamızı, Türkiye toprakları üzerinde kurduğumuz için temelimiz sağlam. Ancak halk hareketini dikkate almayanlar, sağlam temele, çürük çatı koymaya çalışıyorlar! Çürük çatıdan kastımız açıktır.

Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan bahsediyoruz elbette. Kenan Evren tarafından yıldızı parlatılan, AKP tarafından uluslararası örgütlerin, önemli kademelerine getirilen, İslam Konferans Örgütü çatısı altında yıllarca çeşitli iktidarlara hizmet veren bir şahsiyet, AKP zulmüne karşı direnenlerin, bağımsız Türkiye mücadelesi verenlerin "çatı" adayı olamaz!

Haziran ayaklanmasıyla, ayağa kalkan halkımızın, diktatör heveslilerine karşı verdiği mücadeleyi kabul edemeyenler, kınayanlar "çatı" adayımız olamaz! Bu sebeple çürük çatı, diyoruz!

Temeli Hep Beraber Attık, Çatıyı Da Hep Birlikte Kuracağız!

Bu çürük çatı şimdiden çökmüştür. Çöken çatı halkın değil, halka sırtını dönenlerin çatısıdır. Bu ülkenin vatanseverleri, yurtseverleri halkını seçeneksiz bırakmaz. Çankaya köşkünü, kurtaracak adaylar da, vekiller de ülkemizde mevcuttur.

Yurtsever, Atatürkçü, devrimci kurumları mücadeleye çağırıyoruz!

CHP ve MHP'nin içerisindeki vatansever milletvekillerini göreve davet ediyoruz.

Gelin hep birlikte Atatürk'ün Çankaya'sı için güç birliği oluşturalım. Temeli hep beraber attık, çatıyı da hep birlikte kuralım.

Yukarıda görüldüğü üzere TGB Genel Merkezi'nin yaptığı açıklama TGB'nin genel siyasetini ortaya koymaktadır.Cumhuriyet düşmanlarının, yıkıcılarının karşısına yine Cumhuriyet karşıtı bir adayla çıkmak büyük bir talihsizlik ve yanılgı olacaktır.

Günümüz iki muhalefet partisinin belirlediği sözde ''çatı'' adayı bizlere şunu göstermektedir.AKP yönetimini daha da güçlendirmek ve Cumhuriyet Devrimlerini hiçe sayarak bir aday ortaya koymak, var olan hükümeti yükseltmek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik yapısına bir darbe vurmaktır.

Türkiye Gençlik Birliği Bilecik il örgütü olarak ise bu tür adaylara kesinlikle destek vermiyor ve  Cumhuriyete yakışmayan adayların yanında yer almadığımızı bildiriyoruz.

Bu süreç içerisinde Cumhuriyetine sahip çıkacak ve Atatürk'ün Çankayası'na yakışan, gerçekten halkçı, cumhuriyetçi, Mustafa Kemal'e sahip çıkan bir Cumhurbaşkanı adayı için ortak bir zeminde birleşecek milletvekillerinin olduğunu biliyoruz. Bir kez daha hatırlatıyoruz temelini sağlam attığımız Cumhuriyetin çatısını çürük kuramazsınız!”

TGB BİLECİK İL ÖRGÜTÜ

Editör: TE Bilişim