1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 2007 yılından buyana faaliyet gösteren TEKNOSERA, İstanbul'daki merkezini ve vergi dairesini Bilecik'e taşıyor. TEKNOSERA yetkililerinin aldığı bu karar ve örnek davranışın Vergi Dairesi ve merkezleri başka illerde olan diğer sanayicilere örnek olması bekleniyor.

Merkez olan İstanbul'u şubeye, Şube olan Bilecik'i merkez yapma kararı alan ve vergi dairesini de Bilecik Vergi Dairesi’ne taşıyacak olan TEKNOSERA,  seramik kaplama sektöründe faaliyet gösteren firmaların aksesuar üretimi ve depolama faaliyetlerinde kurulduğu günden bugüne 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli kuruluşlar arasında yeralıyor.

Bilecik'te istihdam sağladıklarını ve Bilecik'in ekmeğini yediklerini belirten TEKNOSERA şirketi sahibi Levent Özdağ, Bilecik'ten kazanıp İstanbul'a vergi yatırmanın anlamsız olduğunu ve Bilecik'in ekonomisine her anlamda katkı sağlamak amacı ile böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Bugüne kadar vergi dairelerinin ve merkezlerin İstanbul'da olduğu ve İstanbul merkezini Bilecik'e taşıyarak, İstanbul'daki tesisi şube olarak devam ettireceklerini belirten Özdağ, şirketlerinin tüm birikim ve yatırımlarını Bilecik'e yapmayı planladıklarını aktardı.

Bilecik 1.Organize Sanayi Bölgesi’nde ve Eskişehir İnönü depolama tesislerinde kurulu, yıllık 300.000 m2 aksesuar üretimi ve 4.000.000 m2 depolama ve lojistik hizmeti sunma imkan ve kabiliyetine sahip TEKNOSERA, Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni birde seramik üzerine yatırıma imza attı.

Mevcut makina parkı ve sürekli devam eden Ar-Ge faaliyetleri, seramik ve porselen seramik üretici firmalarının aksesuar ve dış cephe kaplama sistemleri konusundaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere mimari çözümler üreten Teknosera, 65.000 m2’lik depolama alanında geliştirdiği depo yönetim sistemi yazılımları ve istifleme makinaları sayesinde 4.000.000 m2 ürünü depolama ve online hareket ettirme yeteneğine sahip.

İstanbul'daki merkezini ve Vergi Dairesi’ni Bilecik'e taşıma kararı alan Teknosera'nın merkezleri diğer illerde olan diğer sanayi kuruluşlarına örnek olması ve bu sanayi kuruluşlarının da Bilecik ekonomisine tam anlamda katkı sağlamaları bekleniyor.

 

Editör: TE Bilişim