Bilecik 1. Amatör liginde şampiyonluk maçında 1308 Osmaneli Belediye Spor ile Bilecikspor  oyuncuları ve taraftarlar birbirine girdi. 

 

Bilecik 1. Amatör liginin son haftasında 1308 Osmaneli Belediye Spor ile Bölgesel Amatör Ligi (BAL)’ne çıkmak için mücadele veren Bilecikspor  şampiyon oldu. 1-1 biten maçta zaman zaman gergin dakikalar yaşandı. Maçın ikinci yarısında tribünler karışırken taraftarlar birbirlerine girdiler.  İki takımın taraftarları birbirlerine taş ve pet şişe fırlattılar. Maç bir süre durdurulurken Bilecikspor taraftarları karşılaşmanın son 10 dakikasında stadın dışarısına çıkarıldı.

 

Maçın oynandığı esnada futbolcular arasında da gerginlik yaşanırken maçın bitiş düdüğü ile birlikte stat savaş alanına döndü. 1308 Osmaneli Belediye Spor taraftarları ve oyuncuları şampiyonluk kutlaması yapan Bilecik Sporlu oyunculara saldırdı. Bilecik Spor oyuncuları soyunma odasına çevik kuvvet eşliğinde götürülürken tribünden oyunculara taş, cam ve plastik şişe fırlatıldı.

 

Çevik kuvvet polislerinin Bilecikspor taraftarını seyirciden korurken bir anda daha önceden soyunma odasına giden  1308 Osmaneli Belediye Spor oyuncuları Bilecikli sporculara saldırdı.  Futbolcuların yumruklaştığı ve tekmeleştiği kavgada bazı oyuncuların bazı oyuncuların ise arkadaşlarını sakinleştirmeye çalıştığı görüldü. Kavga esnasında yararlanan oyunculara sağlık ekipleri müdahale etti. Araya polis'in ve  yöneticilerin girmesi ile kavga yatıştırıldı.

 

Maçın izlemek üzere statta bulunan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin soyunma odalarına gelerek oyuncuları sakinleştirmek için uzun uğraşlar verdiler.

 

Çevik kuvvet polislerinin kavgayı sonlandırmasının ardından Bilecikspor konvoyu güvenlik korteji ile ilçeden ayrıldı.  Karşılaşmaya CHP milletvekili Yaşar Tüzün Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,Osmaneli Kaymakamı  Edip Çakıcı,  Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ,Ağır ceza reisiCengiz  Doğan   izlerken ve siyasiler   şampiyonluk maçı öncesi  sanayici eski Bilecikspor Başkanı Turgut Özen'in 10 bin TL. iş adamları esnaf Ahmet Gökkaya ve Tarık Yıldırım bin beşeryüz tl toplamda 13 Bin TL  maç birimi verdikleri öğrenilirken Maçtan sonra Bileciksporlu futbolcuların odasına inene Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı adaletsizlik olmasın diye tüm takımlara eşit davranmaya çalıştıklarını açık destek veremediklerini ama artık   Bilecikspor'a ve   bundan sonra tam destek vereceğini ve futbolculara kendilerinden ne dilerler ise yapacağının vaadini verdi.

Editör: TE Bilişim