Cafer Elmas

Bozüyük'te boş bir arazide bulunan silah ve el bombalarının üzerinde parmak izi olduğu iddiası  ile yargılanıp hapis cezası alan Eski MHP İl Başkanı Mesut Tekin’in yeniden yargılanmasına başlandı.

Yaklaşık 4 yıl cezaevinde bulunan Tekin, geçtiğimiz aylarda davanın yeniden görülmesi için başvuruda bulunmuş ve mahkeme bu başvuruyu kabul ederek Tekin’i tahliye etmişti. Davanın ilk duruşmasında, 2006 yılında mühimmatları buldukları iddia edilen çocuklar ve Mesut Tekin bir kez daha dinlendi ve dava Nisan ayına ertelenirken mühimmatların bulunduğu yere keşif yapılma kararı alındı.

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin’in avukatı Feridun Bahşi, müvekkili mesut tekin'in haksız yere hapis yattığını düşündüklerini suçlamaların kesinlikle paralel yapı komplosu olduğunu düşündüklerini söyledi. Bahşi şu açıklamayı yaptı:

“Mesut Başkan 4 yıl kadar bir ceza yattı. Bu cezanın haksız bir ceza olduğunu biz başınca beri dile getirdik ama o dönem yargıda ve emniyette oluşan paralel yapının komplosuyla bu cezayı aldı. Uzun bir hükümlülük süresi olsa da hak ve adaletin gerçekleşeceğine umudumuz, inancımız hiçbir zaman kaybolmadı. Geç de olsa adalet gerçekleşecek diye umut ediyoruz.”

Mesut Tekin ise yaptığı açıklamada, inancını hiç kaybetmediğini ve bir gün yeninden yargılanacağına ve adaletin yerini bulacağına hep inandığını söyledi. Tekin şu açıklamayı yaptı:

“Ben girerken de arz etmiştim, bu dava vesilesiyle hiçbir kurum, kuruluş ve zümreye asla kırgınlığım, küskünlüğüm, dargınlığım yok. Ben kendi kaderimi yaşıyorum, yaşadım. Başa gelen çekiliyor. Gencecik kınalı kuzular vatan savunması için toprağa düşüyor. Bizim yattığımız 3 buçuk yıl cezanın hiçbir ehemmiyeti yok gerçekten. Yalnız inancımı hiç kaybetmemiştim. Az önce içeride de ifade ettim. Bir gün tekrar yargılanacağıma, adaletin er yada geç tecelli edeceğine emindim. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan bütün hemşehrilerime bu vesileyle, en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum.”

Mesut Tekin’in davasında Mart ayında mühimmatın bulunduğu yerde keşif yapılması kararı verildi. Bir sonraki duruşma ise 6 Nisan’da görülecek.

 

Editör: TE Bilişim