Bilecik İl Genel Meclisi olağanüstü toplanırken,gündeme alınan 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

MASKE, ELDİVEN TAKARAK SOSYAL MESAFEYİ KORUDULAR

Meclis üyelerinin ve birim müdürlerinin maske ve eldiven taktıkları gözden kaçmazken, grup üyelerinin de sosyal mesafeye dikkat ederek oturma düzenini aldıkları kaydedildi.

RÜZGAR GÜLLERİ İMAR PLANLARI ONAYLANDI

Bilecik merkez Kuyubaşı, Örenköy ve Gölpazarı Küçük Yenice köyleri sınırları dahilinde bulunan SAFİR ENERJİ üretim yatırım ve Tic. AŞ.(Meryem Res) tarafından rüzgar enerji santrali tesisi yapmak maksadıyla hazırlatılan imar planlarının onaylatılması hususunda komisyondan gelen rapor okundu.

Oylanan madde oybirliğiyle kabul edildi.

AFAD’A ARAÇ ALINACAK (120 BİN TL.)

Diğer görüşülen madde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleeer maddeler ile benzeri diğer teknolojik maddelerin tespiti, teşhisi ve arındırılamsı ile ilgili hizmetleri yürütmek üzere araç alım işinin idarenin 2020 yatırım programına alınması, T cetveline işlenmesi ve temin edilen aracın mülkiyetiyle beraber Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne devredilmesi talebi hakkında Genel Sekreter Halis Nalbant bilgi verdi.

Buna göre alınacak minibüs tarzı aracın maliyetinin 120 Bin TL. artı yapılacak dizayn ücreti olacağını belirtti.

oylamaya sunulan madde oy birliğiyle kabul edildi.

2019 YILI DENETİM RAPORU OKUNDU

2019 Yılı Denetim raporunun sunumunu MHP Yenipazar Meclis Üyesi, komisyon başkanı Osman Varolu okudu.Denetim komisyonunda emeği geçen personele teşekkür eden Varolu 2020 bütçesinin de iyi çalışmalarda kullanılmasını diledi.

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Birleşimin bir diğer görüşülen maddesinde ise Osmaneli, Akçapınar köyü, Gaziler mahallesinde bulunan konutlar için enerji müsaadesi verilmesi ve asfalt yoldan elektrik kablosu çekilebilmesi için izin verilmesi konusunda komisyondan gelen rapor okunarak oybirliğiyle kabul edildi.

KOMİSYON RAPORLARI KABUL EDİLDİ

Görüşülen 4.maddede yine komisyonlardan gelen raporlar okunarak oybirliğiyle kabul edildi.Buna göre Söğüt ilçesi Çaltı Mahallesinde bulunan hamam ve müştemelatın işletme yöntemi, süre uzatımı ve devir hususunda uygun görüş belirtildi.

DSİ HİBE EDERSE ÜCRETSİZ OLACAK

Birleşimin 5. Maddesinde Osmaneli Belenalan köyünde DSİ tarafından sondaj yapılarak tarımsal sulama yapmak için kullanılmak amacıyla su çıkartılmış, çıkarılan su köylüler tarafından kullanılmak istenirse satın almak suretiyle yıllık 130 Bin TL. Kiralama yöntemiyle 6700 TL. bedel istendiği, adı geçen konunun komisyon raporuyla okunarak DSİ’nin yapacağı hizmeti ücretsiz, hibe olarak hizmet verilmesinin uygun olacağı görüşü oy birliğiyle kabul edildi.

İKİ SAATLİĞİ 1000 TL.

Görüşülerek karara bağlanan bir diğer madde ise, İl Özel İdaresi envanterinde kayıtlı vidanjörün görev alanı dışında 3. şahısların talebi halinde hizmet sınırları dahilinde kiraya verilmesi halinde 2 saatliğine 1000TL. iki saatten sonraki her saat başına ise 500 TL. olarak belirlenmesi oybirliğiyle kabul edildi.

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİMİ YAPILDI

Nisan ayı olağan toplantısı Encümen ve Komisyonlara yapılan üye seçimleri ve gündem dışı konuşmalarla son buldu.

Editör: TE Bilişim