Duyarlı Aileden Örnek Davranış

Cafer Elmas



İlimizin tanınmış ve köklü ailelerinden Dindar ailesi Call Center’in Bilecik’e kurulması durumunda 5 dönümlük arsaları karşılıksız hibe edeceklerini ilan etti. Şehir merkezine yakın iki ayrı arsası bulunan Dindar ailesi bankanın hangisini beğenirse seve seve hibe edeceklerini açıkladılar.

Hibeye ilişkin Dindar Yapı Sahibi Recep Dindar firmalarının Haritacısı Harita Mühendisleri Odası Gönül Karaoğlu ve firmanın mimarı Mimarlar Odası Başkanı Ufuk Aykaç ile birlikte arsaların ölçülerini ve yerlerini açıklayarak   arsalardan birini, hibe etme sözü verdi ve tapuları gazetemiz ile paylaştı.

Abisi Ali Osman Dindar ve çocukları ile birlikte konuşarak böyle bir karar aldıklarını belirten Recep Dindar, tek arzularının Bilecik’e hizmet gelmesi ve Bilecik gençlerine iş imkanı sağlanması adına böyle bir karar olduğunu ifade etti. Ailece böyle bir düşünceyle hareket ettiklerini belirten Recep Dindar , aynı yerde aynı ölçülerde iki arsaları bulunduğunu bankanın hangisini beğenirse onu vermeye hazır olduklarını iletti.

Özel bir banka tarafından kurulması düşünülen Call Center (Çağrı Merkezi) iller arasında Bilecik’inde geçmesi ve bunu haber yaparak yetkilileri ve siyasileri göreve davet etmemizin ardından önemli gelişmeler yaşandı. Haberimizin ardından kamuoyunda geniş yankı bulan bu yatırım için  Banka yetkililerinin Belediye ile yer konusunda  görüşmesi ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Call Center’in sıcak bakması ve her türlü yardımda bulunacaklarını  açıklamasının ardından AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın konuya sahip çıkması ve gerekli girişimleri yapacaklarının iletmesinin ardından MHP Milletvekili Bahattin Şeker’in destek veren açıklamalarının yanı sıra bir aileden de arsa hibe müjdesi geldi.



İlimizin tanınmış  köklü ailelerinden  ve başarılı Müheahitlerinden Dindar Yapı sahibi Recep Dindar , İstiklal Mahallesi Şehit Mesut Bilir Caddesi Nilüfer evlerinin hemen altındaki 886 ada 1 parsel 4.531.14m2 ve 888 ada 1 parsel 4640.93 m2  olan köşe başlarındaki arsaları İlimize Call Center’in gelmesi durumunda karşılıksız hibe edeceklerini açıkladı.

Hibeye ilişkin Dindar Yapı Sahibi Recep Dindar bürosunda küçük oğlu Engin Dindar ile  firmalarını Haritacısı Harita Mühendisleri Odası Gönül Karaoğlu ve firmanın mimarı  Mimarlar Odası Başkanı Ufuk Aykaç ile birlikte arsalardan birini hibe etme sözü verdi.

Gazetemize de tapuları  ve arsaların yerini gösteren imar durumların haritasının fotokopisini  veren Bilecik’e yatırım gelmesi olduğunu belirten Dindar, gazetemizde Call Center’la ilgili haberlere yer vermemiz üzerine bir bankanın Bilecik’te yer aradığını, 7 tane il olduğu ve bu illerden bir tanesine bu sistemin kurulacağını gördüğünü belirterek,  ‘Sayın Belediye Başkanımız Selim Yağcı, Fahrettin Poyraz ve Bahattin Şeker milletvekillerimizin de bu konuda çok sıcak mesajlarını aldık. Bu arada da kahvehanelerde ve sağda, solda halkın çok önem verdiğini gördüm. Dün akşam aile arasında da yemeğe gittiğimizde konu gündeme geldi. Bu konunun Bilecik için çok önemli olduğu kanaatine vardık. Özellikle gençlerimiz için, genç delikanlılarımız, genç kızlarımız için çok önemli olduğu kanaatine vardık. Bilecik bizi çok iyi yerlere getirdi, kurumlarda müdürlük görevi verdi, emekli olduktan sonra da  pozitif ayrımcılık yaparak diğer müteahhitler arasında bizi ön plana getirdi. Bizde düşündük Bilecik’imize yapacağımız en büyük hizmet bu olur dedik.  Bilecik’in bir insanı olarak üzerimize düşeni yapmak için böyle bir adım atma kararı aldık. İnşallah banka yetkilileri de bu duyarlılığımızı görürler ve değerlendirirler. Bizde mutlu oluruz, herkeste mutlu olur. Bilecikli olarak böyle bir şeyi yaparken de yatırım yapacak olan kurum bunda duyarlılık hisseder diye yaptık. Bu yer bağışını, Bilecik’e bu yatırımın, hizmetin gelmesi için yapıyoruz tek arzumuz bu ‘ dedi.

Editör: TE Bilişim