Türkiye Elazığ ve Manisa’da art arda yaşanan depremler ile sallanırken, Bilecik’te yaşayan vatandaşlarda ilimizin risk durumunu sorgulamaya başladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın(AFAD) 2019 yılında güncellemiş olduğu Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası’na göre ilimizin 1.derece deprem bölgesi içerisinde yer aldığı görüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın bölgelerin hangi derecede risk altında olduğunu gösteren deprem haritasını 1 Ocak 2019 tarihinde güncellemesi ile Türkiye’nin deprem haritası yeniden şekillendi.

Haritaya göre, Marmara Bölgesi içerisinde bulunan Bilecik’in 1. derecede riskli bölgede yer aldığı görülürken, il genelinde son yüzyılda hasar yapıcı bir deprem meydana gelmediği öğrenildi.

Diğer yandan heyelan olaylarının az olarak izlendiği illerden birisi olan Bilecik’te Gölpazarı ve Söğüt ilçelerinde heyelan gözlemlenirken, kaya düşmesi olayının gözlenmediği ilçelerimiz olarak göze çarpıyor.

Sakarya havzasında yer alan Bilecik ayrıca su baskını olaylarının en az yaşandığı illerden birisi olarak göze çarparken, deprem açısından ise son yapılan araştırmalarda 1. derecede tehlikeli bölgede yer alıyor.

Editör: TE Bilişim