İlimizde yaklaşık 2 kilometre aralıkla kurulan TEDES’ler, vatandaşın cebini yakmaya devam ederken, bu yetmezmiş gibi gezici radarlar da kesilen cezalar vatandaşları canından bezdiriyor.

Sık aralıklarla kurulması ve yüksek ceza miktarları ile kurulduğu günden buyana sürücülere nefes aldırmayan TEDES’lerin yanında şehir içinde denetim yapan gezici radarlar da sürücüleri isyan ettiriyor.

Otoyol üzerinde özelikle şehir çıkışında  65-70 -75 km hız ile ilerleyen araçların sürücüleri gezici radarlar tarafından kendilerine ceza yazıldığını öğrenince şok oldular.

“Bu cezalar caydırma amacı değil fırsatçılıktır”

İlimiz merkezde yaklaşık 2 kilometre aralıkla konulmuş TEDES’leri caydırıcı olmanın dışında “para tuzağı” olarak gördüklerini belirten vatandaşlar, gezici radarlardan da trafik cezası alınca “aldığımız üç kuruş maaşla zor geçiniyoruz, bir de yüksek miktarlarda ceza ödüyoruz. Benzin fiyatlarına bakamaz olduk. Üstüne üstlük her köşe başından çıkan radarla cebimizde kalan paraya da göz diktiler. Elbette kurallara uyacağız, bu cezalar caydırma amacı değil fırsatçılık, para tuzağı  konumuna geldi. Devletin boşalan kasalarını bu yazdıkları trafik cezaları ile mi dolduracaklar. Daha canımızı mı alacaklar?” diyerek isyan ederek, yetkililerden biraz daha esnek olunmasını istediler.

Editör: TE Bilişim