Başköy- Bozüyük yolu arasında bulunan TEDES’ler’in hız sınırı 110 olmasına rağmen 90  kilometre hızla giden her araca  flaş çakması “tam 90’dan çakıyor” esprilerine neden oldu.

Kurulduğu ilk günden itibaren gündemden düşmeyen TEDES'ler son olarak Başköy - Bozüyük arasına 90 km ile geçen her araca flaş çakması ile gündeme geldi. Kamuoyundaki bu rahatsızlığı CHP Meclis üyesi Seyfi Özgen, geçtiğimiz günlerde yapılan Belediye Meclis T-toplantısında gündeme getirmişti.

110 kilometre hız sınırı olan Başköy-Bozüyük yolundaki TEDES’lerin 90 kilometre hız ile giden araca dahi çakmasına vatandaşların tepki gösterdiğini dile getirdi.

Beldiye Başkanı Nihat Can, bahsi geçen TEDES’lerin  şikayetinin kendisine de ulaştığını arızalı olduğunu, ceza kesilmediğini ve konuyu yetkililere ilettiğini ifade etmişti.

90 hız üzeri geçen her araç kayda alınıyor. Her flaş çakan araca ceza yok

Bu gelişmelerin ardından 110 km hız altında geçmelerine rağmen binek araçlara çakan flaşların devam etmesi vatandaşlar arasında endişe yaratırken, konuyu yetkililere sorduk.

Firma yetkilileri yazılımın Almanya'da güncellendiğini, 90 km hız ile geçen her araca flaş çaktığını ve bu sistemde plaka okuma işleminin yapıldığını ve kayda alındığını ardından da plakaların tek tek incelenerek  kamyon, kamyonet ve binek araçların ayrı ayrı sisteme girdiğini belirterek, binek olan araçlara cezanın kesinlikle yazılmadığını söylediler. Binek araçlar için 110 km yazmasına rağmen %10 tolerans ile 122 km'yi geçen araçlara ceza yazıldığını aktaran firma yetkilileri bu konuda sürücülerin endişe duymaması gerektiğini belirttiler.

Editör: TE Bilişim