Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı bir TV programında geçtiğimiz günlerde kaldırılan TEDES ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ağbal, cezalar geri ödenecek mi sorusuna ilişkin, ‘Tuzak nitelğinde kesilmiş cezalar var. Gerekli araştırmaları yaparız. Bunlar için çalışırız.’ cevabını verdi.

Vatandaşlar tarafından büyük tepki çeken ve ‘sürücülere kurulan tuzak’ olarak nitelendirilen TEDES uygulaması geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. İlimizde de Bozüyük çevre yolu ile Bilecik, Eskişehir, Bursa ve Kütahya yolları girişlerinde bulunan 5 radarla günde ortalama 1000 araca ceza yazıldığı ve kesilen cezaların dudak uçuklatacak miktarda olduğu konuşulmuştu.

Maliye Bakanı Ağbal, katıldığı bir televizyon programında kaldırılan TEDES uygulaması tarafından kesilen cezaların sürücülere geri ödenmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Ağbal, bazı yerlerde cezaların iade edilebileceğinin sinyalini verirken, ”Çok sayıda radar var. Gerekli uyarılar var. Birkaç tane lokal yerde tuzak nitelğinde kesilmiş cezalar var. Gerekli araştırmaları yaparız. Bunlar için çalışırız. Ama EDS’den kesilen bütün paraları geri alacağız diye anlamak yanlış.” dedi. 

Editör: TE Bilişim