Madde bağımlısı Yunus Bulut(28) isimli gencin ailesinin gazetemiz aracılığı ile yapmış olduğu feryada valilik sesiz kalmayarak tedavisi için gerekli çalışmaları başlattı.

Uyuşturucu bağımlısı gencin Babası Durmuş Bulut ile anne Ayşegül Bulut gazetemiz aracılığı ile 7 yıldır çeşitli uyuşturucu madde kullanan oğulları Yunus Bulut’un son 1 senedir de Metamfetamin (met) denilen madde bağımlısı olduğunu söylemişlerdi.

Bu süreç boyunca kendisine ve çevresine verdiği zararlardan dolayı gitmedikleri sağlık kurumu kalmadığını söyleyen anne ve baba Bulut, oğulları Yunus Bulut’un tedaviyi reddettiğini söylerken son çare olaraktan Vali’ye çıktıklarını ve durumu ona da anlattıklarını lakin herhangi bir çıkar yol bulamadıklarını aktarırken, devlet kurumlarını çocuklarının tedavi edilmesi için feryat etmişlerdi.

Savcılık kararı bekleniyor

Aradan geçen süre zarfında birçok ulusal gazete ve televizyon kanalında geniş yer bulan ailenin feryadına sessiz kalmayan Bilecik Valiliği oluşturulan komisyon altında madde bağımlısı gencin ailesi ve uzman kişilerin katılımı ile toplantı gerçekleştirdi. Vali yardımcısı Mustafa Kemal Özgün başkanlığında gerçekleşen toplantı sonrası Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve adliye ile yazışmalara başlanırken, savcılık kararı sonrası madde bağımlısı gencin tedavi edilmek üzere hastaneye yatırılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim