Cafer Elmas

Satılması gündeme gelen, Kasım ve Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında muhalefet ve iktidar Meclis üyelerini karşı karşıya getiren Çınar marketlerin ve diğer dükkanların bulunduğu ada da yeni gelişme ortaya çıktı. 

Bu dükkanların ana yola doğru kaldırımlara  4.80  metre tecavüz ettiği ortaya çıktı. Belediye eski Başkanı Mehmet Seven zamanında 163/1 ada parsel  yeşil alan üzerine yapılan ve  mülkiyetin dışına çıkarılan bina yerleştirilmesi sonucu ana yola benzinlik tarafından 4.80 metre yola ve yaya kaldırımına tecavüz ettiği ortaya çıktı.


Bilindiği gibi ilimizin en işlek caddelerinden olan Atatürk Bulvarı üzerindeki iki katlı Belediye’ye ait Çınar marketlerin bulunduğu dükkanlar adası  yağan yoğun yağmurlar sonucu su altında kalıyordu.

Bu kapsamda devamlı gündeme gelen zaman zaman yağan yağmurlar sonucu ulusal basında dahi yer alan bu adaya Belediye mazgalları arttırarak çözüm bulmaya çalışmıştı.

Ne varki Belediye Başkanı  Selim Yağcı aldığı ani bir karar ile buradaki dükkanların satışına karar verdi ve Belediye Meclisi’nden satışına ilişkin karar aldı.

Satış kararına CHP ve MHP Red oyu vermesine rağmen AK Parti’nin sayı üstünlüğü ile Meclis’ten satış kararı alındı. Satış kararının ardından Belediye eski Başkanı Av. Akın Olcay, Belediye’ye bir dilekçe vererek itirazda bulundu ve satışın yanlış olduğunu dile getirerek yeniden kararın gözden geçirilerek satılmasından vazgeçilmesini istedi.

Önceki gün Aralık ayı Meclis toplantısına gelen bu konu MHP ve CHP’nin evet oyuna karşı yine sayıca üstün olan AKP'li Meclis üyelerinin hayır oyu ile itiraz kabul görmedi ve Meclis’ten bir kez daha satılmasına ilişkin karar çıktı.

Bu gelişmeler yaşanırken bu adaya ilişkin başka bir gerçeğe YARIN ulaştı. Belediye eski Başkanı Mehmet Seven zamanında yaptırılan 163/1 ada parsel yeşil alan üzerine yapılan ve   mülkiyetin dışına çıkarılan bina yerleştirilmesi sonucu ana yola benzinlik tarafından 4.80  metre yola ve yaya kaldırımına tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Önümüzdeki günlerde satışa çıkacak olan bu adadaki dükkanlara ilişkin Belediye’nin ada parsel üzerinde yola tecavüze ilişkin bir düzenleme yapıp yapmayacağı, bu konunun dükkanlara çıkacak alıcıların kafalarını karıştırıp karıştırmayacağı merak ediliyor. 

Editör: TE Bilişim