Halil Eldemir bugün TBMM’de HDP grubunun verdiği internet kesintileri hakkındaki önergeye karşı bir konuşma gerçekleştirdi.

Eldemir mecliste yaptığı konuşmada, yazılı ve sözlü önergelere yanıt alınabileceğini gerek telekomünikasyon gerekse internet altyapısı olarak iyi durumda olduğumuzu dile getirdi. Eldemir mecliste yaptığı konuşmasının devamında şunları aktardı:

“Bizler Selçuklu'nun varisi Osmanlı'nın torunları Cumhuriyetin çocuklarıyız.Türkiye Cumhuriyeti'ne her şekilde sahip çıkmamız lazım.En son yıktığımız Osmanlı Devleti’ni düşünecek olursak benim seçim bölgemde kurulmuş bir devletti.1299 da Bilecik’te kurulmuşken hemen bir adım ötesinde yaklaşık 100 km ötesinde Bursa’ya ulaşmak 1326 yılına geliyor.27 senede 100 km gitmişiz. Ama 1909 da Abdülhamit’i  indirdiğimizde 3 kıtadan Anadolu toprakları bir avuç kalmıştı.İşte Polatlı'nın doğusundan Sivas'ın doğusuna kadar olan bir bölge o günlerde de Arnavut Milliyetçileri,Arap Milliyetçileri bir taraftan Abdülhamiti indirmek bir taraftan Jöntürkler bir taraftan islamcılar bir taraftan içerideki düşmanlar bir taraftaki dışarıdaki düşmanlar devleti 3 kıtan bir avuç toprak haline getirmişti. İşte Cumhuriyetin kıymetini bunun için bilmeliyiz. İşte cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmalıyız. Bu kürsüye yapılan müdahale demokrasiye yapılan müdahaledir. Demokrasiye yapılan müdahale de devlete yapılan müdahale olur. Kimseye sataşmadan, kimseyle uğraşmadan özellikle sizlerin huzurunda bunu ifade etmek istedim."

Editör: TE Bilişim