TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, son zamanlarda yaşanan siyasi hareketliğe ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili hakkında değerlendirmede bulundu.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Bilecik'te kutlamalara katılan Tüzün, program sonrası basın mensuplarına CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen milletvekillerine ilişkin açıklamasında; “son günlerde, her siyasi partinin başta Cumhurbaşkanlığı ittifakı, seçim ittifakı çalışmaları söz konusu. Ancak, bugüne kadar demokrasiye, TBMM’ne kumpas kuranlar, bu kumpas zihniyeti ile siyaset yapanlar bugünlerde başka partilerin ittifakına, başka partilerin siyasi ittifakına ve demokrasinin devamı yönünde karar verecek bir oluşuma şiddetle tepki gösterdiler. Kuşkusuz Türkiye’de yaşanan olayları hepimiz gözlemliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nden demokrasi adına ve parlamenter sistem adına bir başka siyasi partinin temsilcisinin aday olabilmesi için; 15 arkadaşımız özverili bir şekilde davranış biçimi gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Hem demokrasiyi, hem parlamenter sitemi yaşatabilme adına cumhuriyetimizi yaşatabilme adına böyle bir birlikteliğe, böyle bir demokrasi anlayışına ihtiyaç vardı. Milletvekillerimizi yürekten kutluyorum. Bundan sonraki süreçle ilgili CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını önümüzdeki birkaç gün içerisinde belirleyeceğiz. Ben inanıyorum ki güzel bir yarış olacak. Bu yarışta kazanan Cumhuriyet olacak, kazanan demokrasi olacak ve kazanan Türkiye Cumhuriyeti ve kuşkusuz TBMM olacak” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan konuya ilişkin açıklama almak istediğimiz AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, açıklama yapmanın gereği olmadığını belirterek, konunun CHP ile İYİ Parti arasında bir şey olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim