TBMM Başkanvekili ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, ABD Başkanı  Donald Tramp’ın Kudüs’ü İsrail Başkenti olarak tanıyacağını ilan etmesi sonrası konuya ilişkin açıklamada bulundu.

İlimize TBMM Başkanı seçilmesi sonrası bir takım ziyaretler geçekleştiren Milletvekili Tüzün, Vali Tahir Büyükakın’ı ziyareti sonrası partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantının ardından gazetecilere Kudüs hakkında açıklama yapan Milletvekili Tüzün,Kudüs’ün bizim kutsal bir değerimiz olduğunu ve bu anlamda alınacak kararların arkasında olduğunu vurguladı.Tüzün,konu hakkında şöyle konuştu:

Kudüs, öncelikle şunu söyleyebilirim; bizim onurumuzdur, bizim kutsal değerimizdir. Bu değerimizi, bu onurumuzun, bu anlamda uygulamaya koymak isteyen anlayışa karşı TBMM’de biliyorsunuz tüm siyasi parti grupları olarak bir deklerasyon yayınladık. Bende bu deklerasyonu yayınlayanların imzasına her ne kadar olmasa da katılanlardan biriyim. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Tekrar söylüyorum; bizim en kutsal değerimizdir, onurumuzdur. Biz onurumuza ve kutsal değerimize sahip çıkacağız. Bu konuda devletimizin ve hükümetimizin uyguladığı politika neyse hem Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak onun yanındayız, hem hükümetimizin yanındayız, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız, devletimizin yanındayız. Alınacak kararlar neyse bu noktada hep birlikte buna iştirak edeceğiz. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim; maalesef Zarrab için verilen nota, bugün niye verilmiyor diye işin siyasi tarafına giriyor olabiliriz ama bunu da söylemek bir yurttaş olarak hakkım olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bunu kabul etmiyoruz. Kutsal değerimizi, onurumuzu bu anlamda kimseyle paylaşmayacağız.

Editör: TE Bilişim