Korkmaz Kesik

Belediye meclisi Eylül ayı toplantısı iki aylık aranın ardından toplandı. Ağustos ayında tatile giren Belediye Meclisi, Eylül ayı birleşim toplantısında 3 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Belediye Meclisi’nin önceki aylara göre gündeminin yoğun olmaması ve sakin geçmesi tatil rehaveti olarak yorumlandı.

Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi. Kültür ve Kongre Merkezi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

TBB’den damperli kamyon hibesi

Meclisin ilk gündem maddesinde, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Bilecik Belediyesi'ne hibe edile 1 adet 2005 Model Ford Cargo 2 bin 532 şasi üzerine 12 metreküp kapasiteli damperli kamyonun kabulü konusu görüşüldü. Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Türkiye Belediyeler Birliği tarafından belediyemize ford kargo 2015 model bir kamyon hibe edildi.  Bu kamyonu Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde kullanacağız. Normal günlük işlerde kullanılacak” dedi.

Yağcı’nın konu ile ilgili bilgi vermesinin ardından Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Bilecik Belediyesi'ne hibe edile 1 adet 2005 Model Ford Cargo 2 bin 532 şasi üzerine 12 metreküp kapasiteli damperli kamyonun kabulü Belediye meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

2 iş makinası alınacak

Meclisin ikinci gündeminde Bilecik Belediyesi hizmetlerinde kullanılmak üzere ekskavatör için 1 adet kırıcı ve 1 adet kazıcı yükleyici türü iş makinasının satın alınması konusunun görüşüldü. Konu hakkında Belediye Başkanı Selim Yağcı, meclis üyelerini bilgilendirdi. Yağcı, “Meclisimiz vermiş olduğu onayla hem belediyemize kredi noktasında onay verdi hem de bu onayla bir tane kazıcı, yükleyici bir tane ekskavatör, üç tanede otobüs olarak meclisimizin gündeminde almıştık. Ve yetki almıştık. Yaptığımız çalışmalar sonrasında elimizdeki kredi imkanıyla ihtiyacımız olan bir adet daha kazıcı, yükleyici alma pozisyonumuz doğdu ve bunun içinde meclisimizden mevcut bir adet kazıcı, yükleyici ve bir adet ekskavatör devam etmekle birlikte onun yanında bir tane daha bir adet kazıyıcı, yükleyici ve arkadaşlar tedbiren yazmışlar aslında çokta gerekli değil ama ekskavatör içinde bir adet kırıcının da konulması diye yazmışlar. Bununda meclisimizden yetki talep ediyoruz” dedi.

Başkan Yağcı’nın konuşmasının ardından söz isteyen MHP’li Belediye Meclis Üyesi Aytaç Yılmaz, “Burada ki ekskavatör ve kırıcı ile kredi beraber kullanılacak. Kredi, fon kredisi olarak mı kullanılacak? Yoksa normal banka kredisi olarak mı kullanılacak?” sorusunu yöneltti.

Meclis Üyesi Yılmaz’ın sorusunu yanıtlayan Yağcı, şu ifadeleri kullandı:

“Meclisimiz kredi noktasında bize yetki verdi. O kredi dışında başka bir kredi kullanmayacağız. O kredi içerisinde çözeceğiz. Ve şu anda yaptığımız anlaşmalarla iller bankasında da görüştük. Daha önceki borçlara ilişkin belirgin şartları koydular. Krediyi şu anda banka aracılıyla alarak, krediyi o şekilde hesaplarını yaptık. Şu anki kredi banka aracılığıyla yaptığımız şey daha uygun kanaatine vararak özel banka kredi teminine meclisimiz vermiş olduğu yetkiye dayalı olarak özel banka aracılığıyla yapacağız ama bunun için bu alacağımız kredi için meclisimizden ek bir borçlanma istemeyeceğiz. O aldığımız geçen aldığımız iki milyonluk borçlanma içerisinde, o zaman 2 adet kazıcı, yükleyici ile bir adet ekskavatör ve 3 adet otobüs aldık. Yani 2 milyonun içerisinde bunların arkadaşlarımız yaptığı hesaba göre bunları hepsini bu kapsam içerisinde değerlendire biliriz diye düşündük. Onun için bu noktada bir tane arttıralım dedik. Biz bunu geçen denedik. Başka ir kaynaktan alabilir miyiz diye ama bu amaçla almak durumunda konumunda kaldık. İnşallah meclisimizde uygun görürse bir adet daha kazıcı, yükleyici ile bir adet kırıcı alınacak.”

Yağcı’nın konuşmasının ardından Bilecik Belediyesi hizmetlerinde kullanılmak üzere ekskavatör için 1 adet kırıcı ve 1 adet kazıcı yükleyici türü iş makinasının satın alınması konusu oy birliği ile kabul edildi.

İmar planı görüşüldü

Meclis, son gündem maddesi olarak, İmar konularını görüştü. Konu ile ilgili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Yalçın bilgi verdi. Sunulan imar planı çerçevesinde  Bilecik-Aşağıköy akaryakıt ve servis istasyonu ve ticaret alanı ilave uygulama imar planın görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı sona erdi. 

Editör: TE Bilişim