Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar galeri Salonunda açıldı. Bu yıl 7.’si düzenlenen sergide, çiftçiyi, tarımı ve köy yaşamını en iyi anlatan ödüllü fotoğraflar yer aldı.

Serginin açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, tarımın insanın varoluşundan bu yana devam eden ve kıyamete kadar da devam edecek bir alan olduğunu söyledi. Yıldız “Tarım, toprakla suyla bitkiyle ve hayvanla yapılan bir faaliyet. O halde toprağa, suya bitkiye ve ağaca hayvana sevgisi olan, hayvanı tımar eden, toprağını ıslah eden, değer veren insanlarla kalitesi artan bir sektör. Tarımın önemine vurgu yapmak adına, Bakanlığımız çalışanları ve Denizbank çalışanlarının çektiği fotoğraflardan oluşan sergimizin açılışını yapıyoruz. Toplam 6 kategoride değerlendirilmiş ve ödüle layık görülmüş, toprağı, bitkiyi, hayvanı, köy hayatını gösteren fotoğraflar sergilenecek. Sergimizin tarım kültürümüze katkı sağlamasını ve hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Sergi açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, tarımın insan için önemine değindi ve insanımızın tarımdan giderek uzaklaştığını söyledi. Sergiye Atatürk İlkokulundan öğrencilerin getirilmesinin çok yerinde olduğunu söyleyen Taşdöğen, yeni nesillerin tarımın ne olduğunu bilmediğini belirtti ve “Tarımın kıymetini toprakta çalışan daha iyi bilir. Bizler bu işin içinden geldik ve önemini biliyoruz. Bu sergi vesilesiyle belki çocuklarımız insanın tarımsal yaşamını anlamaya çalışırlar” dedi. Tarımda nicelikten öte nitelikli ürün almanın önemine vurgu yapan Taşdöğen, ülkemizin buna müsait bir yapıda olduğunu söyledi. Konuşmasında toprağın önemine de değinen Vali Yardımcısı, toprağın gün geçtikçe azaldığını hatırlattı ve tarımsal topraklarımızın korunması konusuna azami özen göstermemiz gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından 7.’si düzenlenen Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi kurdele kesilmesiyle açıldı. Sergiyi Vali Yardımcıları Mehmet Taşdöğen ve Halil İbrahim Acır ile İl Tarım Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, bazı daire müdürleri, Atatürk İlkokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim