İlimizin dezavantajlı bölgelerinden seçilen 24 gencimizin spor yapmasını, derslerinde başarılı olmalarını ve topluma kazandırılmalarını amaçlayan “Gençliğe Sporla Bakış” projesi hayata geçmeye başladı. Protokolü geçtiğimiz Ekim ayında imzalanan projede dün gençlere eşofman takımı hediye edildi.

Bilecik Valiliği koordinesinde, Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen projede; ilimizin dezavantajlı bölgelerinden gelen 14-19 yaş arası 24 gencin spor ve eğitim şemsiyesi altında sosyal duygularının geliştirilmesi, özgüvenlerinin artırılması ve toplumsal entegrasyonlarının gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amaçlanıyor. Bu amaçla geçlerden kurulu bir futbol takımı oluşturularak, belirli aralıklarla bir araya gelmeleri ve spor yapma alışkanlığı edinmeleri sağlanacak. Ayrıca ailelerine yönelik rehberlik çalışmaları gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle proje merkezinde oluşturulan sınıfta gençlerin derslerine katkı sağlamak amacıyla takviye kurslar verilecek.


96 bin liralık proje

Toplam bütçesi 96.290.00 TL olan projede, faaliyetlerde kullanılmak üzere dün gençlere eşofman takımı, forma ve ayakkabı hediye edildi.  Kurulan futbol takımı için bir proje koordinatörü ve bir futbol antrenörü görevlendirilen projenin gezi faaliyetleri kapsamında 17-20 Mayıs 2015 tarihinde Samsun’a 2 günlük gezi düzenlenecek. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftasında gerçekleştirilecek gezide, Bilecik ve Samsun gençleri arasında dostluk maçı yapılacak.


Taşdöğen: “Örnek alınacak bir proje”

Kahvaltıya katılan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, projenin kendisini çok etkilediğini söyledi. İlimizin dezavantajlı bölgelerinden seçilen gençlerin topluma kazandırılmasının önemine vurgu yapan Taşdöğen, projenin örnek alınması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

 “Hakikaten çok güzel bir ortam, ben gerçekten etkilendim. Bilecik’e yeni gelmekle birlikte, son birkaç ay içerisinde, belki nicelik yönüyle olmasa da, nitelik yönüyle burada gerçekten çok güzel şeyler olduğunun farkına vardım. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun bu anlamlı sosyal sorumluluk projesi faaliyetin bir bölümünde bulunmaktan gerçekten memnuniyet duyuyorum. Son yıllarda toplumumuzda gelişmekte olan proje kültürünün sosyal sorumluluk alanlarında yoğunlaşması hakikaten bizleri gelecek için ümitlendiriyor. İşte bu da onlardan birisi. Biliyorsunuz son yıllarda birçok projeler yapılıyor. İçişleri Bakanlığımızın da Dernekler Daire Başkanlığı kanalıyla çok önemli projeleri uygulamaya koyduğunu görüyoruz. Dileriz ki projeler bundan sonra daha da çoğalsın.

2014 yılında ilimizden Bakanlığımıza gönderilen 5 projeden sadece 1 tanesi uygulanmaya kondu. Bu proje hakikaten örneğini çok az gördüğümüz bir proje. Ben daha önce geldiğim yerlerde bu tür bir proje görmedim, hakikaten çok anlamlı. Özellikle 14-19 yaş arasındaki gençlerimizi kapsayan ve özellikle dezavantajlı bölgeler dediğimiz, toplumumuzun farklı bölgelerinden tespit edilen, farklı yapıda aile düzeyleri olan gençlerimizin sosyal entegrasyonunu sağlayabilecek bir proje. Çocuklarımızın hem eğitim alanında, hem de eğitimin ayrılmaz bir parçası olan spor alanındaki yeteneklerini ortaya çıkarmak, onlara başta aileleriyle ve yaşadıkları topluma entegrasyonlarıyla ilgili birçok yetenek kazandıracak, var olan yeteneklerini ileriye götürecek bir proje. Ben başta Nusret Bey’i ve yönetimini bu projeye talip olduklarından dolayı özellikle tebrik ediyorum. Valiliğimizin koordinesinde, Belediyemiz, Milli Eğitim ve Spor Müdürlüğümüz de bu işin içerisinde.  Ortaya çok güzel, örnek bir proje çıkmış. Tebrik ediyorum kendilerini.

Bu proje hem eğitim açısından,  hem de ailelerine kadar yapılacak rehberlikler, aileleriyle ve yaşadıkları toplumla olan uyumlarının geliştirilmesi açısından gerçekten çok önemli. Tabi bu arada; kamu kurum kuruluşlarını tanımaları, model bir futbol takımı oluşturmaları, bunun yanında diğer branşlarda da yeteneği olanların geliştirilmesi, Mayıs ayı içerisinde komşu il ve ilçelere hatta Samsun’a kadar bir gezi düzenlemeleri, 19 Mayıs’ta Samsun’da ilimizi temsil edip orada Samsunlu gençlerle bir birliktelik yapıp maç yapmaları, ilimizi orada tanıtmaları projenin çok önemli kazanımları.


Hakikaten ben bunu örnek olacak bir proje olarak görüyorum. Önemli olan, önümüzdeki yıllarda da buna benzer sosyal sorumluluk projelerimizin, toplumumuzun en çok ihtiyaç duyduğu alanlarda çoğalması. Talepler çok olursa bunlar bir değil, üç-beş taneye çıkabilir. Beş proje teklifinden biri kabul görüyorsa, on giderse ikisi olur, yirmi giderse beşi kabul olur.

Bu projenin, az değil, 100 milyar’a yakın bir maliyeti var ama 24 gencimize feda olsun. Onların geleceği bizim için önemli. Ne kadar düzgün, geleceğe güvenle bakabilen, özgüvenli gençler yetiştirebilirsek, asıl o zaman bu projeler amaçlarına tam anlamıyla ulaşmış olacaktır. Bu bir başlangıç olsun. Verilen desteklere teşekkür ediyorum. Gerçekten sahiplenilmiş bir proje. İnşallah 15 Ağustos’a kadar tamamlanmış olacak. O tarihten sonra projenin neticelerini uygun bir şekilde değerlendireceğiz. Bundan sonraya da bizim için bir tecrübe olacaktır. Ben tekrar tüm katılımcılara, koordinasyonda görev alan, destek veren tüm kuruluşlarımıza ve asıl projenin çekirdeği olan gençlerimize teşekkür ediyorum, hepinize hayırlı olsun diyorum.”


Yağcı : “Birlik beraberlik olduğunda nelerin başarılabileceğine güzel bir örnek”

Projenin ortaklarından Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, projelerin hayata geçmesinde birlik ve beraberliğin önemine değindi. Yağcı şöyle konuştu:

 “Haftaya güzel bir etkinlikle başlıyoruz. Bugün ödül törenini yapacağımız etkinlik aslında uzun bir süre önce başlayan, Bilecik’te birlik beraberlik olduğunda, kolektif çalışma olduğunda nelerin başarılabileceğinin gösterildiği güzel bir örnek. Burada 4 kurumumuz bir araya gelerek, gençlerimize yönelik olarak, spora kazandırma konusunda çalışma ortaya kondu. Ve Dernekler Müdürlüğümüz bünyesi içerisinde de buraya bir finansman desteği saplandı. Gençlerimiz sağ olsunlar, eğitimleri noktasında, spora hazırlanmaları noktasında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz ciddi bir çalışmayı üzerlerine aldılar. İnşallah böyle birlik beraberlik olduğu zaman toplumumuz adına, gençliğimiz adına, çocuklarımız adına çok güzel projeler yapacağımıza ben eminim. Bu anlamda; başta Nusret Bey olmak üzere, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun tüm yönetim kurulu üyelerine, Dernekler Müdürümüze ve tüm katılımcı ortaklarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha iyiye daha güzele ulaşmak temennisi ile hepinize saygılar sunuyorum.


Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun ise, projenin hayat geçmesinde kendilerine yardım edenlere teşekkür etti:

“Gençliğe Sporla Bakış Projesi adı altında düzenlemiş olduğumuz kahvaltımıza hoş geldiniz. Bugün bir malzeme törenimiz var. Burada başta Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, daire müdürlerimize, Milli Eğitim ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü vekillerimize projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Ayrıca bu projenin mimarı olan İl Dernekler Müdürümüz Cemal Bey’e de ayrıca çok çok teşekkür ederim. Sayın Valimizden, belediye Başkanımızdan ve daire müdürlerimizden bu projelerle ilgili desteklerinin devamını diler, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Kahvaltı ve konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, ve daire müdür vekilleri tarafından 24 gence eşofman takımları hediye edildi.

Editör: TE Bilişim