Osmaneli’de faaliyet gösteren ve çevreye zarar verdiği iddia edilen Kar-Çet isimli kum ocağı hakkında yapılan komisyon incelemesi tamamlandı ve Ak Parti’li meclis üyelerinin oylarıyla rapor meclisten geçti.

Hatırlanacağı üzere, Sakarya Nehri üzerinde bulunan ve vatandaşların çevreye zarar verdiği gerekçesiyle şikayet ettiği ocağın Ak Partililer tarafından siyasi olarak kollandığı ve ocakta yerinde incelemenin yapılmadığı iddia edilmişti. Konu Ocak ayında gündeme gelmiş, mecliste konuyla ilgili sert tartışmalar yaşanmış ve bir ay sonra, Şubat ayı meclisinde ocağın yeniden incelenmesi yönünde karar alınabilmişti.

Mart ayı meclis toplantısında, Çevre ve Sağlık Komisyonunun kum ocağı hakkında hazırladığı inceleme raporu meclis üyelerine sunuldu. Raporda; ocakta gerekli incelemenin yapıldığı, kum ocağının nehir yatağında bulunan tescilsiz arazide küçük yıkımlar meydana getirdiği, meraya ve vatandaşların arazilerine herhangi bir zarar vermediği, DSİ tarafından belirlenen eksiklerin firma tarafından giderildiği bilgisi verilirken, “daha sonra meydana gelebilecek hasarlara karşı şartname doğrultusunda önlemlerin alınması” yönündeki talebe yer verildi.

Komisyonda yer alan MHP’li üyeler Osman Varolu, Ahmet Eren, Haluk Filizli ve Mehmet Yılmaz ise, ocağın bulunduğu kıyıdaki bazı ağaçların söküldüğü gerekçesiyle rapora şerh düştüler. Meclis üyelerinin onayına sunulan rapor CHP ve MHP’li üyelerin çekimser, Ak Partili üyelerin kabul oylarıyla meclisten geçti.  

Editör: TE Bilişim