Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bilecik’in İnhisar ilçesine kazandırılan Tarpak Barajı su tutmaya başladı.

DSİ tarafından Bilecik ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Bilecik İnhisar Tarpak Barajında su tutulmaya başlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Su tutmaya başlayan Bilecik İnhisar Tarpak Barajı’nda depolanacak su ile 5 bin 250 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını açıkladı.

“Dekar başına 8 bin 439 TL gelir artışı”

Açıklamasının devamında emeği geçen herkese teşekkür eden Genel Müdür Yıldız, şu ifadelere yer verdi: Temelden yüksekliği 60 metre ve su depolama kapasitesi 2,78 milyon m3 olan Bilecik İnhisar Tarpak Barajı’nın sulamasının da tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile dekar başına 8 bin 439 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 44 milyon 302 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilişim