Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Marketler çiftçilerden aldığı güçle büyümeye devam ediyor. Kooperatif Marketin Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki ikinci şubesi hizmete açıldı.

Üretimde devamlılığı sağlamak, tüketicilerin de kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşması açısından denge unsuru olarak kurulan Tarım Kredi Kooperatif Market, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde ikinci şubesini açtı. Mağazasının görkemli açılışı, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya,Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, TK Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. Genel Müdürü Bayramali Yıldırım ile şirket yöneticileri, çalışanlar ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Açılışta konuşan Vali Dr. Kızılkaya, “Tarım Kredi Kooperatiflerimiz, üreticiyle tüketici arasında çok önemli bir köprü olmuştur. Güvenilir ve makul alış verişin bir adresi haline gelmiş durumdadır. Ben bu vesile ile oluşturdukları istihdam, piyasaya getirdikleri dinamizm ve tüketiciye sağladıkları avantajdan dolayı kendilerine teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Kooperatif Market 700 şubeye ulaştı

Ülke genelinde 700 şubeye ulaştıklarını belirten Genel Müdür Poyraz, “Tüketici lehine fiyat regülasyonu amacıyla hizmet veren ve ilk mağazasını 2017 yılında açtığımız Kooperatif Market, özellikle son 2 yıldaki atılımımızla 3 adedi gross olmak üzere 700 şube sayına ulaşmış durumda. Ne mutlu bize ki, 500 hedefiyle çıktığımız bu yolda, halkımızın teveccühü, hükümetimizin ve yöneticilerimizin de öncülüğünde hızla ülke sathında teşkilatlandık” dedi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Türkiye'nin köklü kurumlardan bir tanesi olduğunu vurgulayan Poyraz şunları kaydetti:

“Tarım Kredi Kooperatif Market, üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın beklenti ve talepleri sonucu ortaya çıkmıştır. İştirakimiz Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. bünyesinde hizmet veren Tarım Kredi Kooperatif Market ile çiftçimizin alın teri karşılığı ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşturabilmesini hedefliyoruz. Ortaklarımızdan aldığımız doğal ve kaliteli ürünleri kendi tesislerimizde işleyerek veya işleterek Kooperatiflerimizin yanı sıra Kooperatif Marketlerimiz aracılığı ile tüketicilere ulaştırıyoruz."

Hedef ülke genelinde 1.000 mağaza

Kooperatif Market’in, üretimde devamlılığı sağlarken, tüketicilerin de kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşması açısından bir denge unsuru olduğunu kaydeden Poyraz, “Kooperatif Marketlerin amacı, özel sektörle rekabet etmek değil, ihtiyaç duyulan ürünlerin piyasaya tedarikini sağlamaktır. İlk mağazasını 2017 yılında açtığımız, vatandaşlarımızın da büyük ilgi gösterdiği Kooperatif Market şu anda 67 il, 282 ilçe hizmet veriyor. Gayemiz, Kooperatif Market projesini ülkemizin her köşesinde tüketicilerimizle buluşturmak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği 1.000 adet marketi 2022 yılı ilk çeyreğine kadar hizmete alarak gıda enflasyonu ile mücadeledeki etkin rolünü artırmak olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mağazanın açılışı gerçekleştirildi. Vali Kemal Kızılkaya, Genel Müdür Poyraz, , açılışa katılan protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte mağazayı gezdi.

Editör: TE Bilişim