Cafer Elmas
Milyonlarca lira harcanan paralar sonrası tadilatı yapılan ve otele çevrildikten sonra ihale ile bir işletmeciye verilen kervansaray nedense hiç faal hale getirilemedi.
Bilecik'in Vezirhan beldesinde 5 milyon liralık harcamayla 2 yılda restore edilerek otel haline getirilen tarihi kervansaray, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından aylık 13 bin liraya kiraya verilmiş fakat ihaleyi alan Bursalı firma kervansarayı hiç açmadan işi bırakınca tarihi kervansaray kaderine terkedilmişti.
Kapalı olan kervansarayın dış kısmındaki duvarların rutubet yaptığı gözlenirken, kapalı olduğu için ise içeriye girilemedi. 'Kapısına izinsiz girilmez' yazısı asılı olan kervansarayda kapıya asılan görevli telefonu ise aranınca cevap vermiyor.
Bilecik-Sakarya karayolunun 30. kilometresinde bulunan tarihi kervansaray orijinaline sadık kalınarak restore edilmişti.
İstanbul-Antalya karayolu güzergahında bulunan kervansaray yeni bir tarzla 4'ü suit oda olmak üzere 36 odalı ve büyük bir salona sahip şekilde restore edildi.
Jeneratör ve özel ayrı binada yemekhane bölümü de bulunan tarihi kervansarayda 4 bin 273 metrekare kullanılabilir alan bulunurken, önünde otopark, yan tarafından çocuk parkı da bulunan tarihi kervansaray Sakarya, Bilecik, Bursa ve İstanbul'daki turizm yatırımcıları için cazip bir yatırım olarak görülüyordu.
Dönemin Valisi Musa Çolak zamanında üstüne çok düşülen ve tadilatı yapılarak otel olarak hizmete açılması için yapılan çalışmalar sonucu kervansaray son rutuşları sonrası şu anki Vali Halil İbrahim Akpınar döneminde ihale edilerek Bursalı bir firma tarafından 13 Milyon TL'ye kiralanmıştı.
Kiranın çok yüksek olduğu ve işletmecinin bu kirayı ödeyemeyeceğinin gündeme geldiği o günlerde ihaleyi alan firma yetkilileri kervansaraya bir takım masraflar daha yaparak otel olarak açacaklarını belirt-mişlerdi.
Ne varki tarihi kervansaray bir türlü açılamadı. İhaleyi alan firmada kirayı ödeyemeyince bırakıp gitti.
Bilecik'ten sonra İznik'e geçen güzergahın üzerinde yer alan, Antalya'dan İstanbul'a dönenlerin de rahatlıkla kullanabileceği yol üstündeki otele turizm yatırımcısı aranıyor.

Editör: TE Bilişim