Başarılı Belgeselci Güven İslamoğlu, konuşmacı olarak katıldığı “Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu” sonrası gazetemiz muhabiri Gökay Şimşek ile birlikte Günüören Köyü'ne geçerek köyde bulunan tarihi İpekböceği konaklarında çekim gerçekleştirdi.

      Önümüzdeki günlerde CNN Türk ekranlarına taşımaya hazırlandığı ipekböceği konakları önündeki çekimlerini sürdüren İslamoğlu, ipekböcekçiliği yapmış ve yapmakta olan birçok köylü ile de röportaj yaptı.

“Bunlar gerçekten çok güzel konaklar”

       Köydeki tarihi ipekböceği konaklarını gördükten sonra hayranlığını dile getiren ve konaklar hakkında ‘Seyirci Kalmayın’ programını hazırlayan İslamoğlu, konuya ilişkin şöyle konuştu:

       “Daha önce buraya CNN Türk’te yayınlanan Yeşil Doğa programı için Kurşunlu Köyü’nde yaşayan Bedriye Hanım’ın hikayesini aktarmak için gelmiştik. Asistanıma, bölgeyi araştırmasını söyledim. Araştırmaları sonrası Günüören Köyü’nü farkeden asistanım, “Güven abi burada bir köy var acayip güzel bir yer” dedi. Ben de görünce buradaki konaklara hayranlık duydum.

       Kurşunlu Köyü'nde Bedriye Hanım ile işimiz biter bitmez buraya geldik. Fakat akşam saatiydi, gün batmak üzereydi çok fazla kalamadım. Dediğim gibi konakları görünce hayran kaldım ve “Seyirci Kalmayın” programını burada çekmek istedim. Programın çekimlerini yaptım ve “bu konaklar yıkılmasın, seyirci kalmayın” diyerek Valiliğe, Belediyelere bir mesaj göndermek istedim. Amacımız da zaten o yöndeydi ve o mesaj hızlı bir şekilde yerine ulaştı. Aslında bu kadar hızlı ulaşacağını çok beklemiyordum. Buraya gelip inceleme yapmışlar. Bu bizim için çok güzel bir gelişme. Çünkü yaptığımız iş bir yere ulaşıyor. Ulaşmayınca üzülüyoruz çünkü yok olup gidiyor. Bunlar gerçekten çok güzel konaklar, eğer restore edilirse bu köy için, bu bölge için, Bilecik için bir kazanç olacaktır. Bu konaklar kaybolursa bir değer gidecek. Buradaki konakların benzerleri Osmaneli'nde de var. İpekböceği konakları o kadar çokmuş ki, ama bizimde haberimiz yoktu. Bizim haberimiz oldu, şimdi insanların haberi olacak.”

Editör: TE Bilişim