Restorasyon çalışmalarının tamamlanması için verilen sürenin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen tamamlanamayan tarihi hizmet binası olan Bilecik Valiliği’ndeki çalışmaların ne zaman bitirileceği merak konusu oldu.

Kurtuluş Savaşı sırasında Bilecik'ten çekilen Yunan ordusu tarafından yakılmasının ardından 1922-1924 yılları arasında yeniden yapılan Bilecik Valiliği olarak kullanılan Hükümet Konağı için restorasyon çalışmaları 2017 yılında başladı. Yer teslimi 13 Mart 2017 yılında yapılan işin sözleşme bedeli 3.079,620,13 TL, iş süresi ise 600 gün olarak belirlendi. 

Yer teslim süresi olan 13 Mart 2017 tarihinden itibaren geçen 600 günlük iş süresine göre çalışmaların yaklaşık olarak 2018 yılının Kasım ayında sona ermesi  gerekiyordu, fakat bu sürenin üzerinden 4 ay geçmiş olmasına rağmen çalışmaların tamamlanamadığı görülürken, çalışmaların uzun bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Yapım süresini aşan ve ne zaman tamamlanacağı konusunda net bir tarih belirlenemeyen restorasyon çalışmalarının ne zaman tamamlanacağı ise vatandaşlar tarafından merak konusu olurken, yetkililerden bu konuda bir açıklama beklediklerini kaydettiler.

Editör: TE Bilişim