Gökay Şimşek



         Osmaneli’ne bağlı Günüören Köyü’nde Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından tescillenen 11 adet tarihi konağın restorasyonu ve ipekböcekçiliğinin tarihi konumunu tekrardan yöreye kazandırmak amacıyla yapılan çalışmalara hız verildi.

Kültürel özelliklerinin yanı sıra, Osmanlı Devleti’nden kaldığı tahmin edilen evleriyle bir dönemin aynası olan köyün turizme kazandırılması amacıyla yapılan projeler son aşamaya geldi. Yakın zaman içerisinde evlerde ve köy içerisinde restorasyonun gerçekleşmesi beklenirken, Osmaneli ile Günüören Köyü’nü birbirine bağlayan tarihi yolda tekrar açılıp turizm amaçlı kullanılacak.

Günüören Köyü Dernek Başkanı Macit Gürses ve yönetim kurulu üyesi Zeki Tuzcu'nun çalışmalara ilişkin istişare yaptığı, Başkan Münür Şahin ise tarihi köy hakkında şu görüşlerde bulundu:

“Günüören köyümüz, turizmde Osmaneli için büyük değer oluyor. Osmaneli Belediyesi olarak köyümüzde turizm projemizi başlatıyoruz.

Günüören köyümüz tescil işlemi tamamlanan 11 tarihi konağı, ipek böcekçiliği ve tarihi konumu ile Osmaneli’nin turizmde bir değeri olarak tekrar canlanacak. Günüören köyümüzle, Osmaneli arasında eski tarihi yolu tekrar açıp turizmde kullanacağız. Osmaneli Belediyesi olarak Günüören köyümüzde mutlaka bir konağımız ve belediyemize ait alanlarımız olacak. Köyümüzü "Turizm Köyü" olarak çok değerli çizgiye getireceğiz."

Editör: TE Bilişim