Cafer Elmas

Jandarmanın gerçekleştirdiği tarihi eser operasyonunda yakalanan 2 kişinin polis olduğu ortaya çıktı.

Bilecik İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonda, Bizans dönemine ait 990 parça tarihi niteliği olan sikke ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, önceki gün bir ihbarı değerlendirerek saat 16:00 sularında merkez Başköy'de bulunan bir benzin istasyonuna operasyon düzenledi. Önceden takibe aldıkları şüpheliler A.S., L.Y ve N.S’den kimlik kontrolü yapmak için kimliklerini istedi. Kontrol esnasında bu 3 şahıs bir anda üç ayrı yöne doğru kaçmaya başladı. Zanlıların peşinden koşan Jandarma, kovalamaca sonucu Nevşehir'de görevli oldukları öğrenilen A.S ve L.Y adlarındaki polis memurlarını yakalarken, diğer zanlı N.S ise kaçmayı başardı.


Nevşehir'den geldikleri, önce Eskişehir'e uğradıkları öğrenilen tarihi eser kaçakçısı zanlılar A.S, L.Y. ve N.S Bilecik girişindeki bir benzinlik istasyonunda yemek molası verdiler.  Aldıkları ihbarı değerlendiren Bilecik Jandarma ekipleri, aniden benzin istasyonuna girerek şüpheli şahıslara kimlik kontrolü yapmak istedi. Karşılarında jandarmayı gören 3 şüpheli aniden 3 ayrı yöne doğru kaçmaya başladı. Jandarma, peşine düştüğü zanlıları kısa sürede yakalamayı başardı. Nevşehir'de görevli oldukları öğrenilen polis memurları A.S ve L.Y isimli şahıslar yakalanırken, N.S adındaki vatandaş ise kaçmayı başardı.


3 şüphelinin geldiği araçta yapılan aramada, Bizans dönemine ait 990 sikke ele geçirildi. Şüphelilerin Eskişehir ve Bilecik'e ellerindeki tarihi eser niteliği olan sikkeleri satmak için bir takım görüşmeler yapmaya geldikleri iddia edildi.


Jandarmadaki işlemlerinin ardından şüpheliler, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçuyla adliyeye sevk edildi. Olay yerinden kaçan ve kimliği belirlenen N.S.'nin yakalanması için ise çalışma başlatıldığı belirtildi.


Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirilirken, jandarmanın yaptığı operasyonlar sonrası şüpheliler Adliyeye çıkarılırken her zaman basına haber verilmesine karşılık, bu operasyonda yakalanan şahısların Adliyeye çıkarılırken basına haber verilmemesi manidar bulundu.




 

 

Editör: TE Bilişim