Şeyh Edebali Üniversitesi'nin düzenlediği Kariyer Günleri kapsamında Bilecik’e gelen Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Osmanlı İmparatorluğu Kuruluş Dönemi” konulu konferansı ile üniversiteli öğrencilere hitap etti.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa; Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkan Vekili Semih Tuzak, Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik’te büyük bir ismi ağırladıklarını belirterek, katılımları dolayısıyla bütün konuklara teşekkür etti. Daha sonra öğrencilerle buluşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, ‘'Osmanlı İmparatorluğu Kuruluş Dönemi'ne ilişkin birçok konuda bilgilendirmelerde bulunurken, küçük bir aşiretten koskoca bir İmparatorluğa dönüşen Osmanlı Devleti’nin devlet idaresinde başarısının yanı sıra bulunduğu coğrafya üzerindeki hakimiyetinin altını çizdi.

Bunun yanı sıra zengin bir tarihçemiz olduğunu aktaran Prof. Dr. İlber Ortaylı, tarihi değerlerin mutlaka ön plana çıkartılması için müzelerin önemine değinerek geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Derin bir tarihi yapıya sahip olduğumuzu da söyleyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, gençlere de bu konuda daha hassas davranmaları gerektiğini aktardı.

Yaklaşık 1 saat süren konferansa ilginin oldukça yüksek olduğu ve salonun hınça hınç dolduğu gözlendi. Konferans sonunda Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya Vali Bilal Şentürk ve Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş tarafından çini desenli vazo hediye edildi.

Editör: TE Bilişim